Serija

radnim danima u 11.15

Paramparčad

Dve nesrećne sudbine se ukrštaju i povezuju dva potpuno različita sveta.

 

Turska hit serija koja je osvojila publiku i oborila sve rekorde gledanosti ne samo u turskoj već i u zemljama u kojima se emituje. 

Dve nesrećne sudbine se ukrštaju i povezuju dva potpuno različita sveta. S jedne strane je samohrana majka koja pokušava da obezbedi dobar život za svoju četrnaestogišnju ćerku. S druge strane je oženjen muškarac koji ima dvoje dece, dobar je otac, uspešan biznismen ali nesrećan.

Odlična glumačka ekipa predvođena je popularnim Erkanom Petekajomom kojeg gledaoci pamte kao čuvenog kapetana Alija iz serije „Kako vreme prolazi“ i višestruko nagrađivanom glumicom Nurgul Jesilčaj koju smo pratili u seriji "Ljubav i kazna".
 

Serija prati sudbinu Gulseren (Nurgul Jesilčaj), skromne mlade žene koja je predana majka svojoj ćerki. Nakon velike tragedije koja ju je zadesila ulazi u zabranjenu vezu sa bisnismenom Džihanom (Erkan Petekaja). Njihove dve ćerke, Hazal i Džansu, zabunom su zamenjene još u porodilištu. I jednom kad bolna istina izađe na videlo, počinje prava zavrzlama.

Zapravo zavrzlama je počela veoma davno...Igrom slučaja, siromašna žena Gulseren se porodila u privatnoj bolnici. U isto vreme u bolnicu je na porođaj došla i Dilara Gurpinar, žena iz imućne porodice. Zbog sličnosti prezimena smetena medicinska sestra pravi grešku koja sudbinski vezuje njihove dve devojčice, ali i dve porodice.

Godine prolaze i još niko ne otkriva da je došlo do greške i da su devojčice zamenjene. Džansu i Hazal pune 15 godine i ne slute da će im se životi promeniti. Kada Džansu doživi saobraćajnu nesreću, i kada lekari urade DNK analize njenih roditelja Džihana i Dilare, gorka istina izlazi na videlo. U isto vreme Gulseren napušta muž i ostavlja je da brine o njihovoj ćerki Hazal.
 

Slučaj je povezao dve potpuno različite porodice. Problemi koji nastaju, zbližavaju Gulseren i Džihana i između njih počinju da se razvijaju osećanja koja ne mogu da obuzdaju.

Uloge: Erkan Petekaja, Nurgul Jesilčaj, , Ebru Ozkan

Originalni naslov: Paramparca
Produkcija: Turska, 2014.

Zanimljivosti:

Osim intrigantne priče i odličnih glumaca, seriju karakteriše visoka produkcija u koju je uključena vrhunska ekipa. U produkciji serije radilo je čak 130 osoba. Pojavljuje se 30 glumaca u stalnim ulogama, do 20 sporednih glumaca, 300 statista i čak 27 različitih lokacija u svakoj epizodi. Uz tri glavne lokacije koje uključuju Gulsereninu kuću i Džihanovu luksuznu otomansku vilu na azijskoj strani Bosfora, koristilo se još 14 dodatno izrađenih setova, a snimalo se i u brojnim parkovima, restoranima, radnjama, bolnicama, pa čak i u pravom zatvoru.