Serija

Utorak i sreda u 23.10

Kako sam postao Rus

Amerikanac u Rusiji - Komični sudar vrednosti

Kako sam postao Rus

 

 

Posle velikog uspeha serija „Kuhinja“ i „Hotel Eleon“, gledaoci Prve imaju priliku da od srede, 15. novembra u 23.10 uživaju u još jednoj ruskoj humorističkog seriji novijeg datuma „Kako sam postao Rus“.

Serija prati život mladog Njujorčanina Aleksa Vilsona, koji je poslat da izveštava iz moskovske redakcije prestižnog američkog novinskog lista. Rusija nije Aleksov izbor, on u ovu zemlju dolazi da bi se sakrio od progona američkog kongresmena koga je ocrnio u novinama.

 

 

Aleks je borac za istinu, pricipijelan, iskren, naviknut da živi na američki način. Za njega je dolazak u slovensku zemlju kao odlazak na drugu planetu. Sve mu je drugačije, nepoznato, strano... Iako mu se u prvom momentu čini da se našao među divljacima, Aleks vremenom menja mišljenje o „domorocima“, shvatajući da i nema mnogo razlike između „dva sveta“.


Prilagođava se novim okolnostima, prihvatajući pravila igre koja važe u Rusiji. Pored toga, ludo se zaljubljuje se u Ruskinju Anju i saznaje šta znači voleti u Rusiji.

 

Ruska svakodnevica počinje da okupira Aleksa u tolikoj meri da pored posla u redakciji počinje da piše blog u kom odgovara na važna pitanja o Rusima, njihovoj kulturi, poetskoj ruskoj duši: Zašto se beskorisna hrpa đubreta čuva na balkonu? Zašto u svakom ruskom domu postoji kutija u kojoj se nalaze druge kutije? I zašto morate zastrašivati ljude da biste izbegli tuče?

Uloge: Mateus Damencki, Svetlana Ivanova
Produkcija: Rusija, 2015.