Serija

vikendom u 16:00

Budva na pjenu od mora

Zapleti na Budvanskoj rivijeri nastavljaju se i u 3. sezoni

 

3. sezona

Na početku nove sezone, junake serije zatičemo u problemima sa kojima smo ih ostavili na kraju prethodne. Jovo pokušava da pomogne Olgi i oslobodi je optužbi za korupciju, Luka i Bojana su u zategnutim odnosima posle događaja od prošlog leta, Savo se trudi da nađe investitore za svoje velike i ambiciozne poslovne projekte. Jedan veliki i lep događaj označiće da za sve njih počinje nov i drugačiji život.
Bojana saznaje da je trudna i to doprinosi pomirenju sa Lukom, te dovodi do odluke da se venčaju. Ipak, ovo neće proći bez trzavica između porodica Bačić i Radmilović. Djed Joko Radmilović i Bojanina majka Nađa, koja zbog ćerke dolazi iz inostranstva, imaju sasvim različite ideja kako treba da izgleda njihova svadba. Nove sukobe između Bačića i Radmilovića prekidaju Luka i Bojana, venčavajući se u tajnosti. Njihovi kumovi biće Zoro i Miljana, još uvek u svađi zbog Zorove letošnje avanture, te Alek i Marija – Alek u međuvremenu pokušava da se izvuče iz šverca, koji je lakomisleno započeo sa moćnim Budvanskim narko-¬‐bosom Petrom Serdarom, te da sa Marijom započne novi život...

2. sezona.

Kontroverzni biznisnmen Savo Baćić nije tako jak kao što izgleda. Otmica, nerešen odnos sa ženom i ljubavnicom, nemogućnost da utiče na emotivni život ćerke, te najava loših poslovnih vremena, dovode Savu do predinfarktnog stanja. 

Odlazi u elitnu bolnicu gde mu, pored lekova, preporučuju da promeni način života. Savo odlučuje da posluša lekare i vraća se u zavičaj, brdsko selo na planini Durmitor. U fascinatno lepim pejzažima planine detiinjstva Savo prebira po uspomenama i sreće nekadašnjeg najboljeg druga, Bora, čoveka sa kojim je delio sve tokom odrastanja. Medjutim, izmedju dvojice nekadašnjih prijatelja je ambis nerazumevanja , sukobi koji su iskrsli tokom burnih vremena osmadesetih i devedesetih godina. Savo pokušava da obnovi prijateljstvo ali izmedju dvojice potpuno različith ljudi pojavljuju se aveti prošlosti i zajedničke davne krivice. Umesto očekivanog mira, Savo ulazi u nove nemire koji se pojačavaju kada u vrletima planine naidje na čudnu i lepu Katarinu, ženu koja proučava floru planine, ali i Savu nameće nova shvatanja života. Savo je zbunjen i dezorjentisan.
U medjuvremenu, Savova žena Nadja vodi njegove poslove u Podgorici i Budvi. U firmi se sprema puč jer su, do tada lojalni službenici, osetili da je imperija Bačića uzdrmana i spremni su da služe novom gazdi. Senka mafijaša Boninija nadvija se nad Savov posao, a pokazaće se, i život. Nadja rigidnim sredstvima pokušava da spase firmu, bez pomoći Sava koji vodi neki svoj rat daleko u planinama.

1. sezona.
Mima Karadžić tumači lik Sava Bačića, kontroverznog biznismena koji po Budvi kupuje sve što mu se svidi i gradi višespratnice. Mladen Nelević igra glavu druge familije - Jova Radmilovića, Budvanina i bivšeg policajca koji ne želi da proda svoje parče zemlje. Zaplet nastaje kad se rodi ljubav između Savove kćerke Bojane (Sanja Jovićević) i Jovovog sina Luke (Momčilo Otašević)... Osim toga za Drakić, Bane Popović, Petar Strugar, Sanja Jovićević i Momčilo Otašević.

Serija oslikava sukob sistema vrednosti i različitih mentalnih sklopova dve crnogorske porodice, jedne starogradske budvanske, i druge tranzicione nikšićke.

Uloge: Milutin Mima Karadžić, Mladen Nelević, Ljiljana Blagojević, Marko Nikolić, Milorad Mandić Manda, Dragan Bjelogrlić, Dubravka Vukotić-Drakić, Bane Popović, Petar Strugar, Sanja Jovićević i Momčilo Otašević.

Direktor fotografije: Mihailo Savić

Scenario: Stevan Koprivica
Režija: Milan Karadžić