Serija

PONEDELJAK U 23.00; UTORAK - ČETVRTAK U 22.00

Besa

 Šta je sve spreman da uradi da bi zaštito svoju porodicu?

Promo Besa
Promo Besafoto: promo

Hit kriminalistička serija.

Ovo je potresna i uzbudljiva priča o teškoj borbi jednog čoveka sa svojom savešću i željom da zaštiti svoju porodicu, o moralnim dilemama I neverovatnom zaokretu kada se jedan običan I miran život pretvara u surovu borbu za preživljavanje I spasenje duše.

Besa
Besafoto: promo

Uroš Perić je iz Beograda, porodičan čovek sa dvoje dece. Na službenom putu u Crnoj Gori, dolazi do saobraćajne nesreće u kojoj život gubi devojka, Albanka Besiana koja je i uzrokovala nesreću. Situacija se od loše pretvara u noćnu moru kada se Uroš probudi u bolnici I sazna da je mrtva devojka ćerka okorelog mafijaškog bosa sa Kosova Dardana Beriše.

Besa
Besafoto: promo

Da bi izbegao osvetu I spasio život svoje porodice, Uroš pristaje da postane profesionalni ubica koji će eliminisati Dardanove neprijatelje. Dardan daje besu Urošu da kada ubije petoricu njegovih neprijatelja, tačno onoliko koliko članova broji Uroševa porodica, oslobodiće ga. Uroš je prinuđen da izvršava najbrutalnija ubistva širom bivše Jugoslavije.

 

Nespretan u početku, vremenom postaje sve veštiji u ovom zločinu. Osim Dardanove senke, u stopu ga prati I Petrit Koči, neustrašivi interpolov inspektor koji na ovom slučaju tesno sarađuje sa srpskom I crnogorskom policijom.

Besa
Besafoto: promo

Režiju potpisuje Dušan Lazarević, scenario poznati britanski pisac Toni Džordan koji je imenovan za broj jedan TV scenaristu. Džordan je radio scenario na mnogim TV serijama “Smrt u raju”, “Život na Marsu”, “Prevaranti”.

Glavna uloga pripala je Raši Bukviću, Uroševu ženu Maju tumači Lana Berić, mafijačkog bosa Dardana igra Arben Bajraktaraj kojeg smo imali priliku da gledamo u filmovima “Hari Poter i relikvije Smrti”, “Hari Poter i Red feniksa” I “96 sati” sa Lijamom Nisanom. Inspektora Petrita igra Miloš Timotijević.