Serija

Otvorena vrata

Epizoda "Potvrda" - Greškom državne administracije Cakani stiže umrlica. U kući neverica, stvarno je umrla. U Srbiji je teže dokazati da si živ nego da si mrtav, a smrt je isplativ biznis bio i ostao. Gostujući glumci: Sofija Jović, Dragan Jovanović, Miloš Samolov, Lako Nikolić, Isidora Minić. (Sreda, 20. novembar)
01.01.2009. - 12:56h

Junaci kultne serije u nastavku sezone donose nam niz komičnih ali i apsurdnih situacija, uz brojne gostujuće likove koji, prolazeći kroz naša vrata, unose novo ludilo u kuću. Saznajte zašto Cakana želi da postane gradonačelnica; da li je Bata prodao svoju malo korišćenu dušu; ko je Vojina jedina ljubav; da li nam je potrebna «Srpska elita» i zašto ne?; zašto Dragoslav i Ugrinović još uvek spavaju u istoj sobi; ko je Teča i zašto je kadio Tržni Centar; koji ministar iz rekonstruisane Vlade je zaljubljen u Cakanu; šta se događa u Srbiji kada živ čovek dobije umrlicu; zašto Ana svoju majku vidi prvi put posle dve decenije; i šta se događa kad se naši likovi pobune protiv svojih sudbina u seriji...

Pored Vesne Trivalić, Bogdana Diklića, Laneta Gutovića, Nikole Đurička, Bojane Maljević, Zorana Cvijanovića i Anice dobre koji igraju u svim epizodama, u narednim epizodama pojavljuju se gostujući glumci: Branimir Brstina, Vlasta Velisavljević, Milica Mihajlović, Gordan Kičić, Sofija Jović, Teodora Jelisavčić, Ana Maljević, Ljubomir Bandović, Ivan Zarić, Zlatija Ocokoljić, Jelisaveta Seka Sablić, ali i dvoje dobro poznatih iz stare serije koje sada vidimo po prvi put: Dragan Jovanović - Gagi (u ulozi zemunca Žuće) i Dušanka Glid Stojanović (u ulozi medicinske sestre Dade).

Takođe, po prvi put u Otvorenim vratima pojaviće se i gošća iz Hrvatske Ksenija Pajić, zatim Milena Pavlović, Petar Božović, Voja Brajović, Bane Zeremski, Bojan Dimitrijević, Miloš Samolov, Nađa Sekulić, Lako Nikolić, Isidora Minić, Jelena Ćuruvija i drugi.

 

Ekskluzivni intervju sa Bojanom Maljević pročitajte OVDE

 

"Otvorena vrata" su započeta u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije... Naizgled eskapistička, serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan- danas. Nove epizode serije imaju istu nameru - da obeleže duh novog vremena u kom nastaju, pričajući seriju netipičnih priča o našim posebnim junacima ali i o nama samima.

Uloge: Vesna Trivalić, Milan Gutović, Bogdan Diklić, Nikola Đuričko, Bojana Maljević, Zoran Cvijanović, Anica Dobra, Sofija Jović, Branimir Brstina, Vlasta Velisavljević, Milica Mihajlović, Dušanka Stojanović, Teodora Jelisavčić, Gordan Kičić, Ana Maljević, Milena Pavlović, Seka Sablić, Nađa Sekulić, Ljubomir Bandović, Ivan Zarić...

Reditelji: Radivoje Andrić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić

Scenario: Ivan Lalić, Milan Puzić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić (koji su pisali i stari serijal), ali i novi autori: Minja Bogavac, Zlatan Fazlagić i dr. Dramaturg serije je Vladimir Andrić.

Ostali autori: DoP - Dušan Ivanović; scenograf - Nemanja Petrović; kostimograf - Boris Čakširan; montažeri Đorđe Marković i Dragan Stojkić; maska - Tina Šubic; muzika - Vasil Hadžimanov, osim najavnog songa - Bajaga.

GLAVNI LIKOVI

KATARINA ANĐELIĆ (Vesna Trivalić), za zaljubljene Cakana, je nakon što se dokazala na poljima umetnosti, intelekta, materinstva i braka, u zimu 1999. odlučila da jednostavno poludi. Tom prilikom je zgrabila svoju maloletnu ćerku Milicu i čim je počelo NATO bombardovanje poslala je van zemlje. Ne treba trošiti reči na opise Katarininog dobro poznatog neurotičnog karaktera. Jedna je Cakana. Reći ćemo samo da pamtimo i da je odglumila nervni slom kada je 2010. godine, zgrada u koju je bila bespravno useljena - legalno srušena, da bi se na njenom mestu izgradio šoping mol. U nastupu besa privremeno odlazi u nepoznatom pravcu.

Ekskluzivni intervju sa Vesnom Trivalić možete pročitati OVDE!

 

DRAGOSLAV JAKOVLJEVIĆ (Milan Lane Gutović), poznatiji kao Drakče, Draganče, Đubre ili Stoka, poverenje svoje bivše supruge gubio je više puta, uglavnom zato što je švaler. Kasirke, mesarke, bucike i brke u borosanama, sve to nije moglo proći neopaženo Dragančetovom lutajućem oku. Dragoslav se nekoliko puta vraćao u Katarinine skute i nekoliko puta ga je Katarina klasičnim nokautom iz istih udaljavala, a da ipak nikada nije gubio nadu. Dragoslav, sada već deset godina, živi u celibatu.

SVETISLAV ANĐELIĆ (Bogdan Diklić), Katarinin i opštenarodni Bata, to što je dobar anulira time što je dosadan. Pleni nepostojećim šarmom i kompletnim odsustvom samokritike što mu je pomoglo da u Srbiji 21.veka ostvari vrhunske rezultate. Bata je bio savetnik u tri vlade. Koga je tačno savetovao nećemo saznati, ali je za to dobijao platu, stan i druge privilegije. Međutim, dođoše izbori i jadni Bata izgubi fotelju a time i smisao života, te utonu u depresiju, praćenu talasima samosažaljenja, rezignacije i neartikulisanog besa.

ANA ANĐELIĆ (Bojana Maljević), završila je srednju medicinsku školu: kostolomac. Anina veština i umeće izdržavaju zapravo celu tu bandu nesposobnjakovića godinama. Ana je gradila i uspešnu karijeru u advertajzingu i medijima. Sve se dakle lepo i idilično odmotalo u Aninom životu, skoro sve, osim jednog detalja: ljubavni život. Muškarci svih profila i zanata su se momentalno zaljubljivali u nju. Udavala se 12 puta. A onda, pravo niotkuda, Ana u svojoj tridesetpetoj godini otkriva seks i počinje da drži obuke iz različitih oblasti, ali koje ne podrazumevaju nikakav kontakt između predavača i klijenata.

VOJKAN JAKOVLJEVIĆ (Nikola Đuričko), ujkin Voja, umro je 1999. godine od posledica strujnog udara kad je polizao bateriju od 6 volti. Zatim je tresnula NATO bomba, što je Voju dovelo u stanje takvog straha, da je nastupila momentalna smrt. Dakle, Voja, nekadašnji hipohondar koji je hipohondriju preležao, umro, pa se ponovo rodio - živi sa ocem i pomaže mu u poslu. U međuvremenu je postao ekspert za sve bolesti i vidove lečenja, ali i istinski zavisnik od interneta i svih oblika komunikacije i umrežavanja. On je bloger, uticajni tviteraš, i živi jedan ispunjeni virtuelni život.

MILORAD UGRINOVIĆ (Zoran Cvijanović), za Milicu zauvek Kekec, se nakon rušenja zgrade u kojoj su živeli, vratio u Sloveniju. Tamo je ganjao karijeru u administraciji. Uzalud je pokušavao da namami Katarinu u Evropsku uniju. Najzad, Ugrinović isposluje da ga pošalju u Srbiju u okviru delegacije EU. Tako se pojavljuje u Dragoslavljevom stanu, a Bata organizuje da se Ugrinović smesti kod Dragoslava u sobu, kod svog najvećeg i jedinog suparnika. Ugrinović i dalje voli Katarinu. Ugrinović će činiti sve, a neće umeti ništa.

MILICU JAKOVLJEVIĆ (Sofija Jović), zastupnicu ali i protivnicu svih srpskih ideologija i politika, poslednji put smo videli kada je imala trinaest godina. Majka Katarina ju je drugog dana bombardovanja, poslala u Kanadu. Uprkos Katarininim očajničkim, ucenjivačkim, patetičnim, i komičnim vapajima, Milica ostaje u Kanadi, i postaje odlučni i beskompromisni borac protiv korporacijske tiranije, potrošačkog društva i globalizma, aktivista koji drži predavanja, ali i profesor koji učestvuje u protestima. Doktorirala je tezom «Porodični poremećaji i disfunkcionalna uloga žene u društvu kojim caruju ubice». Za razliku od profesionalnog, njen ljubavni život je prava katastrofa. Iz prolazne veze ima osmogodišnju kćerku, Keti.

KETI (Teodora Jelisavčić), Miličina ćerka, na majku je nasledila pamet ali ne i ista interesovanja koja je mama u njenim godinama imala. Keti ne zna šta je Skupština, niti da u njoj postoje poslanici. Kad sazna, pred svima će izgovoriti: „Wow, kakva dosadna tema za moj uzrast!" Keti je maza, Keti je mezimica, Keti je vesela i nasmejana, duhovita i zabavna. Keti je pravo dete. Ipak, dokaz da je „naša" znamo po tome što na glupo pitanje daje sekantan odgovor.

LETA (Anica Dobra) - živi u delu napuštene fabrike koju je Dragoslav uzurpirao. Leta je jedina preostala zaposlena osoba u fabrici. Fabrika ne radi, ali Leta radi. Prezire tajkune, a kad kaže tajkun, misli na Dragoslava koji joj je „oteo" fabriku iako ju je legalno kupio. Dobro, polulegalno. Leta u inat svima radi svakog dana. Čuva, čisti, posprema, tera beskućnike, pokušava nešto i da proizvede. Da ima da pokaže, kad joj dođe neko i kaže da u ovoj Srbiji niko ne radi ništa. To što naši junaci nemaju prebijene pare, Leta nikada neće poverovati.
 

Snima se nova sezona "Otvorenih vrata". Zavirite u nove epizode koje ćemo gledati sledeće godine OVDE