KRAJ SERIJE!

12 reči

Uzbudljiva, domaća krimi serija iz 2020.

Trilerski zaplet u sprskoj seriji iz 2020, foto: Promo
Trilerski zaplet u sprskoj seriji iz 2020, foto: Promo
.

Sam naziv "12 reči" označava šifru ili verifikacioni kod za novčanik u kom su kriptovalute, a serija obrađuje živote ljudi upletenih u brutalne kriminalne radnje stavljajući u fokus unutrašnje borbe likova i njihove odnose.

Mladi pravnik sa problematičnom prošlošću, Miloš Ivanović, dobija posao u kancelariji poznatog beogradskog advokata. Postaje zastupnik odbrane u velikom procesu protiv mafijaškog bosa čija imperija je uzdrmana.

Tokom studija prava Miloš je upao u nevolje i zbog toga nije lako došao do dozvole da se bavi advokaturom, odnosno da bude upisan u imenik Advokatske komore. Zbog "crne mrlje" u biografiji Miloš je godinama živeo na socijalnoj margini. Međutim, advokat Tomislav Grubor otvara Milošu vrata velike, čuvene advokatske kancelarije. Grubor zastupa kriminalnu organizaciju na čijem čelu je Žarko Čečerina koji je pod istragom.

Mladi pravnik obeležen crnom mrljom iz prošlosti, foto: Promo
Mladi pravnik obeležen crnom mrljom iz prošlosti, foto: Promo
.

U nedostatku drugih mogućnosti, kada su im svi računi blokirani, Čečerina odlučuje da poslove nastavi da obavlja preko kriptovaluta. Suočen sa ličnom krizom i sa strukturama moći, Miloš će morati da bira između lojalnosti i pravde...

Advokat Grubor, foto: Promo
Advokat Grubor, foto: Promo
.

Jedan od vodećih ženskih likova je i Danica Vlahović. Njen suprug Nemanja Vlahović, računovođa i finansijski savetnik Žarka Čečerine, prinuđen je da beži u Srbiju. Deo zapleta prati i kako Danica, koja ostaje sama sa decom u Crnoj Gori, rešava novonastale probleme i pokušava da pomogne mužu u nevolji.

Žanr: Triler, krimnalistička

Produkcija: Telekom Srbija i Public film, 2020.

Uloge: Viktor Savić, Tihomir Stanić, Ivana Vuković, Marija Bergam, Nikola Pejaković...

Režija: Jelena Stolica

strana 1 od 2 idi na stranu