Život priča – Marinu su zbog ožiljka nazivali nakazom, a danas nas uči kako voleti i verovati u sebe

Priča o devojci koja je rođena sa retkim oblikom mladeža, nevusom, duž cele leve polovine lica i leđa. Odmalena je bila izopštena iz društva, deca su joj se podsmehivala, nazivala je pogrdnim imenima. Nije imala razumevanja ni vaspitača, a kasnije ni većine nastavnika.

13.03.2019. - 10:00h
Nisu joj uništili samoupouzdanje
Nisu joj uništili samoupouzdanjefoto: Prva Tv/PrtScr

Iako je Marina Arsić još kao beba operisala mladež, operacija nije u potpunosti uspela. Odstranjen je taman deo kože, ali je ostao veliki ožiljak i ne baš najuspešnije presađena koža. Marina je zbog toga nazivana nakazom, i zbog toga se povlačila u sebe.

Dok jednog dana nije rešila da odgovori na uvrede, da se suprotstavi maltretiranju i počne da voli sebe. Tako su počeli i drugi da je cene.

Marina je danas uspešna studentknja i aktivista raznih pokreta i projekata u kojima govori o samopouzdanju - o tome kako ga je stekla i kako ga zadržati. Kaže da joj je to jedna od najbitnijih stvari u životu.

Prepoznatljiva je po osmehu, izuzetno je nadarena za muziku i za slikanje. Piše knjige, čak i na engleskom, a u životu želi da pomaže drugima koji su u sličnoj situaciji kao ona što je bila. Želi da stane na put diskriminaciji, da utiče na to da prestanemo da vrednujemo i procenjujemo ljude na osnovu fizičkog izgleda.

 

Sreda, 13. mart u 22:00