Život priča - Marija je progovorila o seksualnom uznemiravanju, a onda je počela druga vrsta uznemiravanja - 1. deo

Priča Marije Lukić, koja je potpuno sama krenula u borbu protiv seksulanog uznemiravanja i nasilja od strane javnog funkcionera, u zemlji gde je sve uvezano, i u maloj sredini gde je sve povezano, će zaista biti finalni test za sistem u Srbiji.

27.02.2019. - 12:47h
Autorka Tanja Vojtehovski
Autorka Tanja Vojtehovskifoto: Aleksandar Krstović

Marija Lukić je postala poznata široj javnosti kada je obelodanila šta je sve peživela od strane predsednika opštine Brus, dok je radila u opštini Brus. Ona je u svojoj ispovesti za serijal „Život priča“, u dva nastavka ispričala do detalja šta je preživela od strane predsednika opštine, kako je ostala potpuno sama u svemu, kako niko nije hteo da joj pomogne, šta joj je rekao predsednik skupštine Brus kada mu se požalila, kako se nosila sa svojim ličnim osećanjima, sa shvatanjem da je u toj sredini sve podređeno i sve zavisi od jednog čoveka, koji je u poziciji da odlučuje od daljim sudbinama, zahvaljujući zloupotrebi koncentrisane poličke moći.

O tome kako je pokušavala da se odupre, kako je vremenom shvatala da će odupiranje takođe imati svoju cenu. o unutrašnjim lomovima, potpunom odustvu podrške okoline i rešenosti da krene sama da se odbrani, ne sluteći da će joj se tek nakon javnog istupanja o zlostavljanju koje je preživela život potpuno preokrenuti i dovesti je u situaciju da se sučava „žestokim momcima“.

Sreda, 27. februar u 22:00