Život priča: Borba za starateljstvo

Jedna Ukrajinka i jedan Novopazarac sreli su se na aerodromu u Turskoj, zavoleli se i venčali. U braku su dobili dvoje dece, prvo devojčicu u Turskoj gde su prvobitno živeli, a potom i dečaka u Sloveniji. U Srbiji nikad nisu živeli kao porodica. Bez predznaka, upozorenja ili razgovora, samo tri nedelje posle drugog porođaja, otac deteta na prevaru odvodi dete u Srbiju, i majku sa tek rođenom bebom ostavlja u Sloveniji, bez objašnjenja i novca, a ubrzo pokreće tužbu za razvod braka.
29.10.2018. - 12:43h

Natalija je u Novom Pazaru bila jednom, ali su život i pravo doveli do toga da za svoje dete mora da se bori upravo u tom gradu, u kom je njen muž rođen, gde poznaje svakog, a ona nikog. U borbi za starateljstvo, tvrdi da je sve odlučeno mimo nje, da nije bila pozvana ni na jedno ročište, da nije saslušana... U borbi za svoje dete nikada neće odustati, ali sumnja da će kao strana državljanka u Srbiji uspeti da ostvari svoje roditeljsko pravo. 

Za emisiju Život priča, ove srede govori Natalija Titovna, koja je na snimanje došla direktno iz Ukrajine i Alma Junis predsednica udruženja Zajedno iz Novog Pazara (udruženje koje radi sa samohranim majkama i ženama žrtvama nasilja), koja ispred ove nevladine organizacije pomaže Nataliji da ostvari svoja prava u Srbiji.

Sreda, 31. oktobar u 22:00