Život priča: Slučaj "MIlan Blagojević" u svetlu novih činjenica,iskaza svedoka, dokumenata, pretnji i protesta

Tim emisije nastavlja istraživanje slučaja pogibije dvojice radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića u fabrici “Milan Blagojević” u Lučanima, kroz prizmu novih činjenica, dokumenta i iskaza svedoka
16.10.2018. - 15:35h
Autorka serijala Tatjana Vidojević
Autorka serijala Tatjana Vidojević

I u ovoj epizodi će svedočiti Marko Mitrović, jedini svedok pogibije svojih kolega, koji je bio primoran da pod pritiskom menja iskaz i lažno svedoči o dogadjaju.

Mitrović u ovoj epizodi svedoči o tome da li su radnici imali adekvatna zaštitnu opremu, zašto i kako se insistira na tome da su pokojni radnici ispustili bure, kako je traženo od njega da slaže koliko je bilo baruta u magacinu, kako je direktor fabrike tužio sestru pokojnog radnika Milomira Milivojevića zbog otvorenog pisma koje je uputila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U medjuvremenu je Sindikat MB Namenska Lučani organizovao protest protiv autorke emisije Tatjana Vojtehovski i emisije “Život priča”, čak je došlo do toga da se javno traži da autorka bude uhapšena.

NUNS i NDNV su ovo ocenili kao pritisak na novinarku i televiziju Prva , dok je Ministarstvo odbrane zvanično podržalo ove aktivnosti sindikata.

Sreda, 17. oktobar u 22:00