Život priča - Kosovo je srce Srbije

Dugogodišnji srpski kontraobaveštajac i obaveštajac koji je radio pod imenom Atos, prvi put se pojavljuje i govori u javnosti. Njegovo pravo ime je Miroslav Marjanović - 38 godina je proveo kao diplomata i ekspert za obaveštajno-bezbedonosne poslove, bio je angažovan na izuzetno osetljivim i složenim obaveštajnim zadacima pogotovo uoči i tokom NATO agresije na našu zemlju.
02.11.2016. - 11:23h

Pre 18 godina našoj zemlji je dostavio izuzetno osetljive i tačne podatke koji su se ticali sudbine Srba na Kosovu i Metohiji. Ove tajne depeše će prvi put biti dostupne javnosti i pokazaće kakva je sudbina Srba na Kosovu i Metohiji u stvari mogla da bude. Sve depeše koje će biti pokazane su nastale pre 18 godina i pokazuju koliko su Srbi na Kosovu imali daleko povoljniji položaj nego što ga imaju sada.

Videćemo koja je bila predviđena cena za priznavanje nezavisnosti Kosova, kako je trebalo da izgleda podela KiM, koje strane sile su podržavale OVK i kako su se ponašale članice Kontakt grupe po pitanju Kosova.

Saznaćemo zašto je Francuska tajna obaveštajna služba poručila Slobodanu Miloševiću da prestane sa lažima i obmanama, zašto smo u jednom momentu izgubili podršku Rusije koja je bila na našoj strani, kako je državni vrh znao sve ciljeve bombardovanja uključujući i tzv mrtve hodnike koje je koristila NATO avijacija.

Videćemo kako je albanska strana lobirala i pravila propagandu, zašto smo propustili šansu da iskoristimo šansu i kakva je prognoza za  situaciju na Kosovu za narednih dvadesetak godina, zapisana u ovim depešama pre skoro dve decenije.

Četvrtak, 3. novembar u 22.10