Info

VICE

Stvarnost kakva jeste

UTORAK - 18. decembar u ponoć

Dreg kraljice Beograda

Dreg je kao specifičan oblik umetničkog izraza uveliko postao deo mejnstrim kulture, sveprisutne na društvenim mrežama, TV emisijama i noćnim klubovima gde takozvane dreg kraljice I kraljevi najčešće nastupaju. Dreg se, čak i danas, najčešće vezuje za muškarce koji oblače žensku odeću i datira od davnih vremena kada su muškarci umesto žena u pozorišnim predstavama igrali ženske uloge. Suštinski, dreg predstavlja ulazak u drugačiju rodnu ulogu, njeno preispitivanje i poigravanje kroz korišćenje odeće i šminke, i nije rezervisan za samo jedan rodni ili seksualni identitet.

Trbušna plesačica o tome kako da se ponašate prema trbušnim plesačicama

"Mi nismo seks radnice" je prvo što će cam trbušne plesačice reći. Da li želiš da je častiš novcem, da plešeš sa njom? Postoji mnogo pogrešnih shvatanja kada je u pitanju ova umetnička forma, tako da smo razgovarali sa trbušnom plesačicom o nepisanim pravilima ponašanja na nastupu trbušnog plesa.

 

Šta je VICE

Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) postigla je veliki uspeh u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.

Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija VICE medija pokrenula lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.

"Činjenica da se VICE svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste", rečeno je u VICE

Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.

VICE je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.