Nećete verovati - Subota, 5. decembar - Svetski putnik sa Dorćola o svojim avanturama

U novom izdanju emisije Gvozdena Nikolića, gledaćete sledeće priče:

Kroz pustinje i prašume, foto: Printscreen/PrvaTV
Kroz pustinje i prašume, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Novosađanin Veljko Milković rođen je u subotici a danas živi u novom sadu iako je poreklom iz Milkovića varoši kod Gospića u Lici.
Neki kažu da njegovi izumi u oblasti mehanike energetike i ekologije spadaju u najvažnija otkrića na planeti u poslednjih 300 godina i primenjuju se u oko 500 kompanija u svetu.

.

Zoran Zlatić, Dorćolac iz Beograda, erovatno je jedan od najpoznatijih srpskih a možda i svetskih avanturista.Oobišao je nedođije u preko 100 zemalja na pet kontinenata i zavirio u tajne mnogih naroda daleko od civilizacije. Zoran je više od pola života proveo je tragajući za avanturama često noseći glavu u torbi.

I gotovo da nema usamljenih ostrva džungle i nedođije gde nije zakoračio krčeći put mačetom, snalazeći se za hranu i preživljavajući samo od jela koje nađe u prirodi.
Tragao je za blagom na čuvenom gusarskom kokosovom ostrvu, krstario džunglama Amazonije, Kostarike, nedođijama Nove Gvineje , Ugande, Tanzanije..

Ovaj Dorćolac je verovatno jedini Srbin koji je imao priliku da pogleda ljudoždere u oči i ostane živ, da postane domorodački zet, ili okusi meso u sosu od majmunskog mozga. I o njemu se samo sporadično ranijih godina moglo po nešto pročitati u štampi.