Nećete verovati - Subota, 3. oktobar - Kod Radonje i Dragiše raste džinovski krompir!

Ove subote u novom izdanju emisije "Nećete verovati" pogledajte sledeće priče:

.

Više od pola veka Gorski aerodrom na padinama Suvobora i Ravne Gore bio je pašnjak i zakorovljena livada, o kojoj se nije smelo previše glasno pričati. I malo njih je znalo, da ovaj proplanak skriva slavnu srpsku istoriju i veliko delo naroda pranjanskog kraja, koji su pod komandom slavnog srpskog Čiče, generala Draže Mihailovića spasili, nećete verovati, oko 500 savezničkih avijatičara. Ovih dana sa te planinske piste, ponovo su se vinuli avioni.

Druga priča o je hrabrim dobrovoljcima. Postoje razna udruženja i nevladine organizacije koje se bave svim i svačim, najčešće politikom. Ali nećete verovati, na sred planine Maljen postoji udruženje vatrogasaca. Nevladina, nezavisna i doborovoljna grupa dobronamernih ljudi koja se organizovala da bi priskočila komšijama u nevolji, sve su sami opremili i u sred šume sagradili vatrogasni dom.

Srbija je do pre pola veka živela u mnogočlanim zajednicama u kojima su po dve, tri i četiri generacije ukućana. Retki su to primeri danas u Srbiji ali mi smo pronašli jedan, Radonja i Dragiša iz sela Teočin i danas sve bratski dele, zajednička je i kuća i štala i njiva i šerpa za doručak, ručak i večeru. A u rodnim njivama im raste krompir, nećete verovati, od blizu dva kilograma.