Nećete verovati - NOVA SEZONA - U Brezni sve je na prodaju, od Doma kulture do pošte

Gvozden NIkolić i njegov tim otvara novu sezonu emisije "Nećete verovati". Ove subote ćete gledati sledeće priče:

Selo opustelo, foto: Promo
Selo opustelo, foto: Promo
.

Često od sela do sela čujemo priče o praznoverju, te valja ovo te ne valja ono... Sveštenik iz Velike Plane svim vernike na jako zanimljiv i konkretan način izbacio je praznoverje iz glave.

Teško da je iko pronašao sreću daleko od svog zavičaja i nije slučajno nastala ona poslovica "gde kolevka zanjiše tu motika pokopa". Rade Mitrović tri decenije tragao je za srećom u tuđem svetu. Međutim ona je bila tamo gde ga kolevka zanjihala. i baš tu je sagradio etno selo u kojem punim plućima diše on i putnici sa sve četri strane sveta.

Čuli ste za svetog Iliju Gromovnika i sa njim se, bar tako mnogi veruju , nije šaliti zbog munja i gromova koji paraju nebo. Međutim ume on da bude i milostiv a to je na svojoj koži najbolje osetio Mladen Tomović koji taj susret slavi danas kao drugi rođendan.

.

Selo Brezna bilo je jedno od brojnijih sela u takovskoj nahiji. Međutim, opustelo je a danas je na prodaju centar sela i deo istorije. Tako možete kupiti Dom kulture, mesnu kancelariju i poštu u koju su čitav vek stizala pisma i telegrami sa lepim i radosnim vestima.