Nećete verovati - Nedelja, 22. mart u 13:00 - Mira i Đorđe po vejavici donose hranu starima na planinskim vrletima

Na Prvoj gledajte nove priče iz Srbije autora Gvozdena Nikolića.

22.03.2020. - 02:00h
Đorđe i Mira na konjima odnose hranu starima
Đorđe i Mira na konjima odnose hranu starimafoto: Foto gzs

Mira Resimić ima dvanaest godina, njen brat Đorđe tek je uzeo petnaesto leto a već su postali narodni junaci o kojima pričaju meštani snežne planine. Naime oni su protekle zime svakog dana po snežnoj vejavici na svojim konjima dostavljali hranu i lekove bespomoćnim starcima na planinskim vrletima.


Dragan Gajić odavno je u penziji. Bio je omiljeni učitelj, i jedan od gorana koji su pošumljavali planinske goleti Suvobora. Upravo tu je kao nagradu dobio 100 sadnica smrče, i bio je to početak jedne velike ljubavi prema biljkama što se da videti i u njegovom rasadniku na pola puta od Ljiga prema Lazarevcu. Upravo tu nalazi se blizu 1.000 biljnih vrsta a odatle su i ponikli brojni rajski vrtovi i drvoredi širom Balkana. I jedino tu će te naći sadnice šarenog duda koji je vekovima unazad krasio domaćinske avlije.

Posle svakog ručka potrebna vam je čačkalica. Ali možda niste znali da je Ranimir Milisavljević čovek koji je prvi u bivšoj Jugoslaviji konstruisao mašinu za pakovanje čačkalica i to svake pojedinačno.

Inače, emisija „Nećete verovati” prošle godine plasirala se među deset najgledanijih formata na svim nacionalnim televizijama.