Nećete verovati - Subota, 29. jun - Sve je spremno za Prvu violinu Srbije

Pripreme za prvi Sabor violinista i čobanska sreća

Pripreme u toku, foto: Prva Tv/PrtScr
Pripreme u toku, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Na redu je poslednje izdanje emisije u ovoj sezoni u kojoj će te videti kako teku pripreme za Sabor violinista Srbije koji će se po prvi put održati 16.17. i 18. avgusta u suvoborskom selu Pranjani.

.

Do sada se prijavilo oko 20 sjajnih violinista za takmičenje na istrumentu koji ne zovu bez razloga kraljica. U budućoj prestonici violine muzički megdan podeliće najbolji majstori iz Srbije, koji će odsvirati kolo i pesmu u melosu iz kraja iz kojeg dolaze i po svom izboru. Biće zastupljena vlaška, rumunska mađarska i romska narodna muzika. Najuspešni sa tog poprišta otići će sa novom škodom i visokim zvanjem Prva violina Srbije.

Ako ste nas pratili prošle jeseni onda ste upoznali zlatiborske čobane koji su prošlu hladnu i dugu zimu proveli na obroncima Murtenice. Ali sledeću sigurno neće. Dobri ljudi nisu čobane ostavili u beznađu i oni će se za koji mesec useliti u novu kuću sagrađenu od dobrote i dobrovoljnog rada.

Emisija Nećete Verovati nastaviće sa novim pričama od polovine septembra kada će mo ponovo krenuti da pričamo o Srbiji koja postoji i koja se neizmerno voli.