Nećete verovati - Subota, 23. mart - Bio sam spreman da poginem za Srbiju, bolje ja nego neki jedinac, ali Bog me je sačuvao

Zoran Perović iz Ostre kod Čačka sa Košara se vratio sa 17 rana od avionske bombe, Preživeo je ali u njegovom sećanju i danas stoje neizbrisivi tragovi teškog stradanja Srbije.

.

Ostaće upamćeno kako je u šatorskom krilu vukao i nosio sa drugovima ubijenog i ranjenog saborca, koje nisu hteli da ostave na poprištu.

Ali rat je prošao, danas ovaj vredni seljak tiho živi i prevrće ledinu u besputu planine Bukovik. Nikada ga nije niko čuo da se žali ili da kuka na Srbiju. Naprotiv, uvek je spreman da zalegne za svoju otadžbinu i to je onaj najtvrđi soj srbadije koji nikada nepita pošto je glava kada treba braniti zemlju od kako kaže dušmana.

,,Ima nas šestoro. Otišao sam da branim državu koju volim, i opet bi. Ništa ne tražim, ne žalim se, imam to što mi je višnji dao. Bio sam spreman da ginem, moj otac ima nas šestoro, bolje ja nego neki jedinac. Ali sačuvao me Bog, vratio sam se sa glavom na ramenima i to mi je dovoljno" , kaže ovaj seljak sa pobrđa Šumadije.

.

Subota, 23. mart u 18.45