Nećete verovati - Subota, 8. decembar - Bunar na vrh planine

Nove priče iz naše Srbije!

.

Jedna od priča koju donosi emisija dokaz je šta znači biti uporan, verovati u sebe u svoju zemlju, pa makar te u suprotno ubeđivali kojekakvi stručnjaci.

Obren Vasović iz takovske Nahije verovao je da na vrhu ogromnog planinskog grebena ima vode i krenuo je da kopa bunar. Preko mu je bila potrebna, iako su čak stručnjaci tvrdili da radi uzaludan posao. 
Tri duge zime je proveo probijajući stenu po stenu i došao je do cilja. Njegova vera i danas postoji na vrhu planinskog grebena i iz nje sa 54 metara dubine napijaju se kućani i prolaznici zdrave i kao suza čiste planinske vode.

.

Kažu da su lovačka druženja poseban doživljaj. Možda ih omami planinski vazduh, dobar ulov, ali zamislite druženje na vrhu planine koja miriše na srneći gulaš i štatru iz koje bruji muzika i lovačke pesme. Upravo to smo pronašli na planini Rožaj gde je stradala samo jedna lisica, ali je slavlje bilo kao da su videli medveda!

Pre tri dana u selu Brezovac na obroncima Bukulje sahranjen je najteži Šumadinac. Rodbina tvrdi da je pre pola godine merio oko 240 kilograma ali da je zbog zdrastvenih problema smršao pa je na onaj svet ispraćen sa 180. Bio je kažu prijatelji dobričina I veličina od čoveka u svakom pogledu. Sahrana je kasnila nekoliko dana jer nije bilo nimalo lako pronaći kovčeg tih razmera pa se morao praviti sa specijalnim nosačima.