Nećete verovati - Subota, 30. decembar - Akcija za čobane, putevi mudrosti i Betula sa onoga sveta

Nove video priloge iz cele Srbije, priče za neverovati donosi Gvozden Nikolić i njegova ekipa.

.

Pavle i njegova sestra Miljana su čobani i zazimiće sa svojim stadom ispod najvišeg zlatiborskog prevoja ,,Brijač“ koji je poznat po britkoj zimi i debelom minusu. Moraju tu jer nemaju gde. Ostali su bez kuće i kućišta u selu Ljubiš. Sve je nestalo u požaru jedne februarske noći i od tada sklonište od vedrine dele sa svojim stadom. Ostali su bez kuće ali ne i bez prijatelja. Tri žene zlatiborke, Miladinka,Rada i Gorgina rešile su da pokrenu akciju i sagrade im skromnu kuću na zgarištu očevog doma. Nadaju se da će uspeti. Uzdaju se u božiju pomoć i dobre ljude koji će priskočiti u pomoć. Za početak je potreban građevinski materijal (900 blokova, 1650 crepova, 3 tone cementa i 300 kg gvožđa, 100 kvadrata stiropora, 3 prozora -1 balkonac i ulazna vrata ). Za sve informacije možete pozvati Miladinku na telefon +381 64 662 2683.

Slobodan Kocić Koca obeležio je putokazima i mudrim porukama sve ivanjičke nedođije. Naime ovaj ivanjičanin na drvenim daskama već dve decenije neumorno beleži mudre misli i upućuje prolaznike ka mestima koja su, kako kaže, raj na zemlji.

I na kraju podsetićemo se Leka Betulić samoukog svirača i zidara iz gružanskog sela Grivac koji je pre nekoliko godina napustio ovaj svet. Međutim njegova sahrana bila je jedinstvena. Želja mu je bila da ga do večne kuće isprate sa nekoliko pesama i uz zvuke harmonike koja mu je kako je tvrdio došla glave zbog bekrija.