SUBOTOM U 18.45

Nećete verovati

Autorska emisija Gvozdena Nikolića o malim ljudima iz Srbije - s vedrije strane.

Gvozden NIkolić, foto: promo
Gvozden NIkolić, foto: promo
.

Nova sezona počinje 2. oktobra, a jedinstvene priče iz Srbije gledaćemo svake subote.

.

"Biće to kao i uvek priče iz običnog sveta koje zaslužuju bar trenutak pažnje. To su sjajni, često poučni primeri iz života normalnih i sasvim običnih ljudi, kojih je, verujte, puna Srbija. I to je ona prava duševna, većinska, istinska Srbija, bez foliranja koja, uvek to ponovim, postoji i koja se neizmerno voli, kaže Gvozden.

Kakve priče ćemo gledati u novoj sezoni?

"Već sam snimio desetak veoma zanimljivih priča. Upoznaćete jednog Đorđa koji je drvoseča, ali u šumu, u njivu i na livadu, skoro cele godine ide bos. Izuzetak je Badnji dan kada obuje papuče, a takavi su mu otac, majka, deda, bogami i deca... Videćete jedno mesto u Srbiji gde je podignut “antikovid krst” visok preko 20 metara da rasteruje zle sile, ali i jedinstven izvor vode u Pribojskoj banji koja leči konje, a kamoli ljude. Tu su mnogi pronašli leka za polomljene kosti, “zaribale” zglobove i jedino ta voda psorijazu i druge kožne bolesti skida kao rukom. Ljudi svedoče da tu čovek “promeni” kožu na nogama kako kažu “skine je kao čarapu”. Upoznaćete I dvoje zaljubljenih koji su se primakli stotoj godini i onomad proslavili 71. godinu srećnog braka… A biće tu još mnogo sjajnih priča, najavljuje.

Gvozden u akciji, foto: Privatna arhiva
Gvozden u akciji, foto: Privatna arhiva
.

Gvozden kaže da je uvek više pažnje posvećivao temi i priči nego tehnici i da se zbog takvog pristupa nije pokajao. Teme su te koje koje skreću pažnju publike, a ne “izrezan kadar”, kaže. Zato se i oseća ponosno kada gledaoci kad ga sretnu počnu da nabrajaju njegove priče.

"Čini mi se da ih više oni znaju od mene. I to je dobro, možda pravi pokazatelj da nisam zalutao", kaže.

O emisiji: Autorska emisija Gvozdena Nikolića donosi priče iz obične Srbije koja se neizmerno voli. To su priče koje su nikle iz naroda, potekle od običnog čoveka. Nenašminkane, bez filtera, spontane, jednostavno ispričane, iskrene, pune duha - ovo su priče o nama, našem mentalitetu i zato nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

.