Info

Subotom u 14:00

Na prvom mestu

Istine i zablude o zdravlju.

 

Od subote, 2. marta, počinje druga sezona emisije o zdravlju “Na prvom mestu”, koja je odmah zadobila poverenje gledalaca i koja na edukativan i zanimljiv, a opet ništa manje ozbiljan način se bavi zdravstvenim temama i približava ih gledaocima.

Kao i prethodnih šest meseci, o brojnim bolestima, načinu lečenja i novinama u terapiji govoriće naši eminentni lekari, kao i oni koji svojim znanjem o prirodi i njenim blagodetima pomažu mnogima da očuvaju zdravlje i prebrode zdravstvene tegobe.

Svake subote od 14 sati na Prvoj televiziji, pored lekara, o zdravlju će govoriti i naše poznate ličnosti, koje će sa gledaocima podeliti teška iskustva kroz koja su prošli, ali i lepe osećaje pobede i ozdravljenja.

Tijana Savić i Drago Jovanović nastaviće da razbijaju ustaljene predrasude o zdravlju, ali i da bodre sve koji žele da promene navike i krenu putem zdravog načina života. “Polako menjamo svest o važnosti prevencije i ne odustajemo dok nam svima zdravlje zaista ne bude Na prvom mestu”, poručio je autor emisije Drago Jovanović.

Novina u emisiji je rubrika u kojoj će stručnjaci tumačiti i građanima pojasniti laboratorijske rezultate, kako bi sprečili da po dobijanju istih, ljudi upadaju u paniku, ali uz neizostavno objašnjenje da sa tim analizama obavezno moraju da se obrate doktoru.

Pored lekarskih saveta o zdravlju i alternativnim metodama lečenja iz prirode, gledaoci će i dalje imati priliku da čuju brojne savete o zdravoj i balansiranoj ishrani, nezdravim namirnicama i najčešćim greškama koje se prave prilikom odabira i spremanja hrane.

U novoj sezoni emisije “Na prvom mestu”, akcenat ostaje na zdravstvenim problemima sa kojima se susreću roditelji, kojima će kroz pokazne savete biti približeni svi izazovi odgajanja deteta. “I dalje ćemo razotkrivati šta su trendovi, a šta prave potrebe dece i roditelja, i pokazati načine na koje roditeljstvo prestaje da bude prekriveno uglavnom brigom i strepnjom i postaje uživanje”, kaže Tijana Savić.

U emisiji ćemo i u ovoj sezoni bodriti tri dame koje će pokušati da pobede sebe i loše navike. Na putu da na zdrav način skinu višak kilograma, sa njima će biti endokrinolog, nutricionista i trener, tim stručnjaka koji je i prošle godine učesnicama pomogao da skinu preko 20 kg za tri meseca.