Četvrtak u Explozivu: Distribucija obećala banderu - da li je obećanje ispunjeno?

Baba za sajlu, sajla za banderu. Tako je do nedavno bilo u dvorištu Ljubičića iz okoline Čačka, jer stara bandera koju su imali bila je - prestara. Distrubicija je posle priče u Explozivu nešto obećala, a mi proveramo da li je to obećanje ispunila. Ponovo vas vodimo u mesto izuzetnih odlika i izuzetnih - bandera.

.

Pogledajte i ove priloge:

Jovan Dučić je rekao da su neprijatelji samo naši prerušeni prijatelji koje od nas deli nesporazum ili predrasuda. Daneta i Dauta rat je prerušio u vojnike na suprotnim stranama fronta. Nesporazumom onih koji su vukli konce, stvorene su predrasude, zbog kojih su dvojnika vojnika postali jedno drugom krvnici. Ali, ovo su specifični krajevi. I ovo je priča koja bi i Jovana Dučića ostavila nemim.

Šid je poslednja stanica u Srbiji odakle migranti pokušavaju da udju u Evropsku uniju. Kod nas oni su gosti, ali često ovde ostaju duže nego sto su planirali. Meštani Šida žale se da im migranti pustoše bašte i kradu stoku. Ali oni koji nisu u sistemu nase države često su gotovo neuhvatljivi.