U Explozivu na Veliki petak gledaćete: Da li se sveštenik Peranović pokajao zbog ubistva svog štićenika?

Emisija „Exploziv“ na Veliki petak emituje ekskluzivnu priču snimljenu u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici. O tome koliko osuđenicima znači vera, ispovest i pokajanje govori i Branislav Peranović, pravoslavni sveštenik osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva!

.

„Onaj koji je u miru sa sobom i svojom savešću, svugde moze naći smisao. I vreme koje je ovde svima neprijatelj, lično sam nastojao i pretvorio ga u svog saveznika“, rekao je Peranović u razgovoru sa novinarkom „Exploziva“ Jasnom Janković.

„Čudan je osećaj naći se lice u lice sa čovekom osuđenim za ubistvo, koji pri tom deluje vrlo mirno i staloženo“, priznaje Jasna, autorka priloga. „Peranović je član verske sekcije i učestvuje u bogosluženju u zatvorskoj crkvi. Pristao je na razgovor iako kaže da ima veoma loše mišljenje o medijima, ali da ceni našu emisiju“.

U petak 14. aprila u 17.25 na Prvoj saznajte da li se Peranović pokajao zbog ubistva svog štićenika Nebojše Zarupca i kakva verska prava imaju ljudi koji su osuđeni za najteže zločine.

Novinar: Jasna Janković
Voditelj: Srđan Karanović