Dosije: Pljačkaš džentlmen

Grad glamura, filma i novca, Kan, prosto mami svojim bogatstvom. Iako je sve pod budnim očima policije i obezbeđenja, jedan nesvakidašnji slučaj šokirao je taj mali gradić na Azurnoj obali.

foto: Prva
foto: Prva
.

Pljačka zlatare u samom centru i njen neobični izvršilac ostavili su policiju u rebusu. Nakon pljačke, inspektor iz Pariza, zadužen za ovaj slučaj, shvata da ima posla sa čuvenom bandom pljačkaša koja hara francuskom već nekoliko godina. Iako su u pitanju bile oružane pljačke, na neki način bile su jedinstvene u kriminalnoj istoriji Francuske jer je počinilac uvek ostavljao poklone prodavačicama ili mušterijama i u toku pljačke ih šarmirao. Njegovi saučesnici bili su državljani tadašnje Jugoslavije, a njihova prošlost i povezanost sa francuskim pljačkašem vrlo neobična.

Nekoliko godina pre pljačke u Kanu, ova grupa počela je pohod na zlatare i uvek nestajala bez traga i glasa. Nakon teške potrage, policija jedva uspeva da otkrije o kome je reč na osnovu snimka sa sigurnosne kamere, ali hapšenje jednog od dva kriminalca i njegov odlazak u zatvor tek su početak uzbudljivih događaja koji će uslediti. Pogledajte zašto su ovi pljačkaši dobili ime „pljačkaši džentlmeni“, zašto policija sa osmehom priča o njima i zašto je veliki broj sirotinje i francuske javnosti zavoleo čuvenog odmetnika, Bruna Sulaka.