Dosije: Krvavi Balkan 4. deo

Serijal “Krvavi Balkan” koji se emitovao proteklih nedelja, oborio je sve rekorde gledanosti, a večeras od 22h na Prvoj u novoj epizodi emisije “Dosije” pogledajte priču koja se nadovezuje na ovu temu.

.

Naime, 2008. godine u centru Beograda opljačkana je jedna od najekskluzivnijih draguljarnica u Srbiji. Policija je posle dugotrajne istrage došla do identiteta pljačkaša, i ispostavilo se da se radi o grupi mladića iz beogradskog naselja Voždovac, koji su iza sebe već imali veliki broj pljački. Oni su policiji i javnosti, postali poznati po prepadu na transport novca prilikom kog je i odneta velika količina istog. Posle hapšenja, ova grupa kriminalaca se vezivala za jedno ubistvo, kao i za Slobodana Šaranovića, brata ubijenog Branislava Šaranovića, koji je bio u dugogodišnjem sukobu sa kriminalnom organizacijom, čiji je vođa bio Luka Bojović.

Iako je svako ubistvo sojevrsna tragedija, ono postaje jos mra;nije ukoliko počinioci izmaknu ruci pravde. Žrtve ubistava koja, uprkos detaljnim istragama, za sada jos uvek nisu rešena, pripadaju svim društvenim slojevima i grupama, od potpuno nepoznatih ljudi, do slavnih imena iz javnog života. Ova emisija donosi priču o četri takva slučaja.

Utorak, 7. novembar u 22.00