Film

Marijana je lepa i bogata dvadesetpetogodišnja devojka. Kada je imala 16 godina, kratka ljubavna afera sa šefom njenog oca pretvorila se u traumu. Marijanin otac, ginekolog, tada nije uradio ništa da zaštiti svoju kćer

Pogled sa Ajfelovog tornja

Marijana je lepa i bogata dvadesetpetogodišnja devojka. Kada je imala 16 godina, kratka ljubavna afera sa šefom njenog oca pretvorila se u traumu. Marijanin otac, ginekolog, tada nije uradio ništa da zaštiti svoju kćer - a za to ćutanje i "diskreciju" dobio je od svog šefa priliku za brzo napredovanje i učestvovanje u skupim ilegalnim abortusima. Pored toga, dobio je i Marijaninu mržnju za sva vremena.

Pogleda sa Ajfelovog tornja
Pogleda sa Ajfelovog tornja

Deset godina kasnije, Marijana, koja je izrasla u lepu i privlačnu devojku, studira medicine, i sveti se ocu na svoj način: prostituišući se isključivo s njegovim kolegama, ne bi li to ugrozilo očevu reputaciju 

Ona je svesna da to nije pravi način za osvetu - jer se ni sama ne oseća najbolje u svemu tome, ali u nedostatku druge mogućnosti ipak ne posustaje.
Marijana upoznaje mladića Vanju, skulptora iz predgrađa, u koga će se zaljubiti i koji će joj otvoriti prostore ljubavi i poverenja, postajući specifičan razlog da ona prestane sa svojim načinom osvete.
Ipak, ta dva sveta - svet prostitucije i osvete na jednoj strani,  i svet prave ljubai prema Vanji, na drugoj - neće moći da žive zajedno. Dolazi do sukoba s mogućnostima za nastanak još težih posledica.

Žanr: drama

Produkcija: Srbija, 2005.
Uloge: Marija Vicković, Branislav Trifunović, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Sergej Trifunović, Petar Božović
Režija: Nikola Vukčević