Film

Parada

Homofobični bivši kriminalac, ratni veteran dolazi u situaciju da sarađuje sa gej aktivistom i stavi se u zaštitu prvog PRIDE-a u Srbiji. Nemoguće prijateljstvo između geja i homofoba, Radmila i Limuna, metafora je za moguće razumevanje i komunikaciju između ljudi, bez obzira na njihovu seksualnu, versku ili nacionalnu pripadnost.

Parada
Parada

Radmilo i Mirko su gej par koji neprekidno doživljava neprijatnosti od homobičara u Beogradu. Radmilo, želi da živi diskretno kao veterinar i da ne ističe svoju seksualnu orijentaciju. Ipak, on podržava svog partnera Mirka, čiji je san da organizuje prvi uspešan PRIDE u Beogradu, što je gotovo nemoguća misija.

U Radmilov i Mirkov život ulazi neobičan par - Limun, bivši kriminalac i ratni veteran, danas vlasnik male agencije za zaštitu i njegova verenica Biserka, vlasnica kozmetičkog salona. Kada Biserka pozove Mirka da joj organizuje venčanje, dolazi do sudara dva sveta.
Zbog žene koju voli Limun prihvata da mu poslodavci budu ljudi koje prezire, a uskoro će prihvatiti i da im obezbedi zaštitu kako bi nesmetano mogli da održe Paradu ponosa.

Uloge: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Jevtić, Hristina Popović, Mlađa Andrejević, Nataša Marković, Toni Mihajlovski, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Relja Popović

Režija: Srđan Dragojević

Ponedeljak, 19. oktobar u 22.30