Emisija

Srećna Srbija

Putevima naše prelepe zemlje vodi vas Mirjana Bobić Mojsilović.

Otkrivamo divote svakog kraja Srbije
Otkrivamo divote svakog kraja Srbijefoto: Prva TV

Od 15. novembra u 12h na televiziji Prva počinje da se emituje nova putopisna emisija “Srećna Srbija” koju potpisuje naša popularna književnica, pesnikinja, slikarka i kolumnistkinja, Mirjana Bobić Mojsilović.

Nedeljom u podne Mira će gledaoce voditi po gradovima i malim mestima u Srbiji, upoznavati ih sa ljudima i običajima, osobenostima i lepotama koje naša zemlja krije.

U Srbiji ima toliko toga što imamo da vidimo, a o čemu nemamo pojma, smatra autorka. „Ideja mi je da pokažem da je Srbija lepa, divlja, nepoznata i da se može voleti sve u Srbiji, a ne samo Beograd. Tragam za malom srećom i hoću da pokažem da ima divote svuda, da ima fenomenalnih ljudi, pametnih, obrazovanih, preduzimljivih... Srbija je neistraženi dragulj i sto posto mislim da je Srbija poslednje ostrvo slobode u zapadnoj civilizaciji. Ne može se biti građanin sveta, ako se ne poznaje i ne voli svoja zemlja. A da bismo je voleli, moramo je bolje poznavati”, izjavila je Mojsilovićeva.

Mirjana Bobić Mojsilović
Mirjana Bobić Mojsilovićfoto: Prva TV

U prvoj epizodi sa Mirom idemo u Novi Pazar na ćevape i mantije, a u narednim Banju Vrujci, sela Rakari i Paštrić, Valjevo, Kupinovo, Pupince, Perlez, a zatim i mnoga druga mesta vredna otkrivanja. Upoznaćemo i neke od meštana, a na put će sa ovom neumornom, radoznalom putnicom će ponekad krenuti i njeni prijatelji, kako bi zajedno otkrivali lepote Srbije i pokazali gledaocima kako se može biti srećan i u malom mestu, sa malim stvarima.

“Raduju me putovanja po Srbiji, njena raskošna priroda, fantastična hrana, dobre priče i humor naizgled običnih ljudi i nadam se da ćemo tu atmosferu uspeti da prenesemo gledaocima, tako da i oni požele da posete sva ova predivna mesta”, najavila je Mojsilovićeva.