Jutro - Sreda, 28. oktobar - Kupovali telefone preko interneta, pa ostali "kratki" za 2.000.000 RSD: Kako da izbegnemo prevare?

Dobro jutro Srbijo! U današnjoj emisiji gledaćete:

Kako da izbegnemo da budemo žrtve prevare?, foto: Depositphotos/dedivan1923
Kako da izbegnemo da budemo žrtve prevare?, foto: Depositphotos/dedivan1923
.

1. SVI PRIČAJU O...
Jedan Beograđanin koji živi u Nemačkoj, promenio je živote mnogima u Srbiji. On poklanja kolica i razna pomagala ljudima kojima su potrebna. Pomaže bolesnima, a nema veze sa medicinom, deli skupu medicinsku opremu, a nije bogat. Kako?
To će nam reći Goran Đurić, osnivač humanitarne organizacije "In help". On je naš gost.
NEKOLIKO DOBRIH LJUDI

2. PRELISTAVANJE
Skupština je konstituisana, ministre znamo, a nova stara premijerka podnosi ekspoze. O imenima i još više o ciljevima i mogućnostima nove vlade, u Jutru Prve razgovaramo sa Emilijom Orestijević iz Cesida i Nemanjom Starovićem, analitičarem.
HOĆEMO LI ČEKATI 100 DANA

3. ČOVEČE NE LJUTI SE
Tridesetak ljudi ostalo je ukupno bez skoro dva miliona dinara zato što su kupili mobilne telefone preko interneta, a uopšte ih nisu dobili. Žena koja ih je prevarila je prestala da im se javlja a oni su je tužili. Kako da izbegnemo da budemo žrtve prevare? Razgovaramo sa Nenadom Đokićem - jednim od prevarenih kupaca, i sa Jovanom Ristićem iz organizacije potrošača Efektiva.
PREVARA I KAZNA

4. AKTUELNO
Za šest dana Amerika bira između Trampa i Bajdena. Šta pokazuju najnovije ankete, zašto je kampanja sve prljavija i koliko je, stvarno, za Srbiju važno ko će u naredne četiri godine sedeti u Beloj kući, razgovaramo sa politikologom Dimitrijem Milićem i istraživačem Mladenom Lišaninom.
TRAMP, BAJDEN I SVI SRBI I ALBANCI

5. U FOKUSU
Crna Gora je u vrhu evropskih zemalja koje imaju najveći broj inficiranih koronom na 100 hiljada stanovnika. Virus je ušao i u škole, zaraženo je više od 90 nastavnika i oko stotinu učenika, više od 500 ih je u samoizolaciji. Da li je situacija baš tako crna ili bi mogla biti i gora? Naš gost je Milutin Grgur, novinar.