Jutro - Sreda, 24.novembar - Šta je uzrok eksplozije u fabrici raketa i raketnog goriva u Leštanima?

Najmanje dve osobe su poginule a 16 je povređeno u eksploziji u fabrici raketa i raketnog goriva u Leštanima! O tome šta može biti uzrok eksplozije i kakva opasnost sada preti ljudima koji žive u okolini razgovaramo sa stručnjakom za eksplozije sa Hemijskog fakulteta.

.

U FOKUSU

Šta može biti uzrok saobraćajne nesreće u kojoj su stradali turisti koji su se vraćali iz Turske? Ko i kako kontroliše vozače i autobuse koji prevoze putnike?
Pitamo Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
((JESMO LI DOVOLJNO BEZBEDNI))

ČOVEČE NE LJUTI SE

Ove godine proizvedeno JE oko 30 odsto manje ribe u odnosu na prošlu. Da li nam preti nestašica i poskupljenje zbog posta i slava? Koja riba je najtraženija i zašto? To će nam reći Zoran Marković, profesor ribarstva.
((KOJE RIBE SU NAJBOLJE?))

PRELISTAVANJE

Najmanje dve osobe su poginule a 16 je povređeno u eksploziji u fabrici raketa i raketnog goriva u Leštanima! O tome šta može biti uzrok eksplozije i kakva opasnost sada preti ljudima koji žive u okolini razgovaramo sa stručnjakom za eksplozije sa Hemijskog fakulteta, a o saobraćajnoj nesreći u kojoj je izgoreo autobus pun turista pričamo sa profesorom Saobraćajnog fakulteta Milanom Vujanićem.
((NESREĆA))

AKTUELNO

Zbog prekomerne potrošnje antibiotika, bakterije postaju sve otpornije na njih i dešava se da ljudima bukvalno bude ugrožen život, ne zbog bolesti, nego zato što ne reaguju ni na jedan lek.
Koliko antibiotika je previše? To će nam reći prim. dr Snežana Jovanović, mikrobiolog.
((NEIZLEČIVE BAKTERIJE ZBOG PREVIŠE ANTIBIOTIKA?))

VUČIĆ U MOSKVI

Uoči odlaska u Moskvu predsednik Srbije rekao da jesmo na Evropskom putu ali da nećemo kvariti odnose sa Rusijom. Da li je ova poseta važnija politički ili ekonomski?
((CENA GASA - POLITIČKA ILI EKONOMSKA TEMA?))

SVI PRIČAJU O...

Jedna četvrtina dece mlađe od 8 godina sa autizmom ostaje nedijagnostikovana.
Šta je razlog ? Koji su parametri za otklanjanje sumnje da dete pati od nekog autističnog oblika?
((KOMPLIKOVANA DIJAGNOSTIKA AUTIZMA?))

RETKE VRSTE PTICA

Sokolar Bojan Popović u studijo nam dovodi sive sokolove koji spadaju u strogo zaštićene vrste ptica. Imaj uspecifičan način života, a čućemo i kakav.
((SOKO U STUDIJU TV PRVA))​