Jutro - Petak, 21. avgust - Stres i depresija usled pandemije uzimaju danak: Preti nam posttraumatski sindrom

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Stres i depresija usled pandemije uzimaju danak, foto: Depositphotos/luckybusiness
Stres i depresija usled pandemije uzimaju danak, foto: Depositphotos/luckybusiness
.

U FOKUSU
1. Stres i depresija usled pandemije uzimaju danak. Posle KOVIDA 19 biće kao posle rata. Preti nam posttraumatski sindrom. Da li je to isti stresni poremećaj, s kojim se javnost upoznala po povratku američkih vojnika iz Vijetnama? To pitamo dr Ivanu Stašević Karličić, direktorku Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".
POSLEDICE

PRELISTAVANJE
2.Više od 95 odsto đaka izabralo da se vrati u školu. Izrael napravio masku koja ubija koronu. Hram Svetog Save biće nova Sveta Sofija. Izbori u Crnoj Gori: Milova slamka spasa "uvoz" birača. To su samo neki od naslova u današnjim novinama koje u prelistavanju komentarišemo sa Ružom Ćirković.
UDARNE PRIČE

SPORT
3. UEFA pravi presedan zbog Prištine. Umesto poraza službenim rezultatom, kosovskom timu dozvoljeno je da novi meč sa Linfildom igra sa privremeno registrovanim igračima. Zbog osmorice igrača Prištine zaraženih koronavirusom, utakmica nije odigrana prema planu u utorak.
NEVEROVATAN PRESEDAN

TEMA JUTRA
4. Sledeće nedelje Ratko Mladić će ponovo biti u sudnici. Kakvo je zdravstveno stanje generala i da li će moći da prisustvuje ročištu, pitamo njegovog sina Darka Mladića.
U ISČEKIVANJU

AKTUELNO
5. Protesti u Belorusiji ne prestaju. Minsk pojačava trupe na granici sa Litvanijom i Poljskom. Evropska unija ne priznaje rezultate izbora, a zvanična Moskva tvrdi da se na Belorusiju vrši pritisak zbog njenog geostrateškog položaja. Da li najava tužbi protiv opozicionog saveta znači da nema govora o novim izborima?
NAPETO

SVI PRIČAJU O
6. Svako ima svoje snove. Njegovi se nalaze izmedju Urgentnog i Kliničkog centra Srbije. Deo tih snova našao se i u knjizi "Pun pansion" doktora i pisca Predraga Mitrovića. On je naš gost.
SAN URGENTNE NOĆI

ZABAVA
7. I za kraj, u goste nam stiže i zloća iz serije "Igra sudbine". Šta ćemo gledati u novim epizodama otkriva nam glumac Miloš Vlalukin.
ZVONIMIR ​