Jutro - Nedelja, 23. avgust - Može li mobilna mreža pete generacije uskoro da krene da se širi i u Srbiji?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Koje su sve blagodeti 5G mreže?, foto: Depositphotos/LDProd
Koje su sve blagodeti 5G mreže?, foto: Depositphotos/LDProd
.

1. PRELISTAVANJE
Aleksandar Vučić pred put u Vašington: 'Spremni smo za dijalog o ozbiljnim stvarima'. Srbija spremno dočekuje drugi talas epidemije korona virusa. Hoće li se ruska vakcina protiv kovida proizvoditi i u Srbiji? Naslovne strane današnje štampe analiziramo sa prof. dr Aresnom Ristićem, kardiolog i načelnikom Odeljenja za srčanu insuficijenciju i pomoćnik direktora Klinike za kardiologiju KCS​. Sa njim razgovaramo i o povezanosti korone i kardiovaskularnih oboljenja.
CENTRALNE TEME

2. SPORT
U Lisabonu se danas igra finale Lige šampiona. Za titulu se bore Bajern Minhen i Parisenžermen. Mastersom u Sinsinatiju nastavlja se muška teniska sezona. Srbija ima trojicu predstavnika. Detaljnije u sportskom pregledu.
PARIZ VS MINHEN

3. TEMA NEDELJE
Gradski hotelijeri u Srbiji dobiće jednokratnu direktnu subvenciju u visini od 500 evra, što je prva sektorska mera za ublažavanje posledica krize izazvane koronavirusom. Koji sve hoteli mogu da računaju na tu pomoć i da li je ona dovoljna da se nadomeste gubici?
PRVA POMOĆ

4. AKTUELNO
Kineski grad Šenžen postao je prvi na sveti koji je kompletno pokriven 5G mrežom. Tamošnje vlasti zbog toga očekuju brži i napredniji razvoj industrije. Koje su još sve blagodeti 5G mreže? Da li od nje imaju koristi samo industrija i IT sektor? Jesu li njene mogućnosti u potpunosti istražene? Može li mobilna mreža pete generacije uskoro da krene da se širi i u Srbiji?
UBRZANJE

5. SVI PRIČAJU O...
Odbio je milione, avione i kamione i ostao veran Ajaksu, klubu u kome igra najbolji fudbal u svojoj karijeri. Može li Ajaks da ponovi uspeh od prošle godine u Ligi Šampiona i hoće li uspeti da kao kapiten prvi put posle 20 godina odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo? Ekskluzivno, gost jutarnjeg programa je Dušan Tadić.
MAESTRO

6. ZABAVA
Oni imaju novu pesmu i spot koji premijerno gledamo u našem programu. U goste nam stiže najpopularniji indi rok sastav u regionu Buč Kesidi.
''NEDELJA UJUTRU''