Jutro - Petak, 3. septembar: Da li bi, po uzoru na Ameriku, zakon o zabrani abortusa mogao uskoro da stigne i u Srbiju?

U Teksasu je abortus zabranjen zakonom. U Srbiji je situacija dosta drugačija. Nakon desete nedelje o prekidu trudnoće odlučuje konzilijum i etički odbor. Da li postoji verovatnoća da će uskoro i Srbija pooštriti zakone kada je ova osetljiva tema u pitanju? Kakav je odaziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu? Ko ispunjava uslove i u kakvom su stanju domovi koji su dobili prve stanare? Odogovore na ova pitanja pogledaje u Jutru.

Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
.

U FOKUSU

Meteoropatija – sindrom ili dijagnoza? Kako pobediti simptome izazvane promenom vremena? Gost jutra Neđo Rakulj, doktor opšte medicine.

((ZBOG KIŠE BOLE ZGLOBOVI))

ČOVČE, NE LJUTI SE

U Teksasu abortus zakonom zabranjen. Odluka se odnosi i kada je u pitanju incest i silovanje. U Srbiji nakon desete nedelje o prekidu trudnoće odlučuje konzilijum i etički odbor. Da li bi zakon iz SAD-a mogao da se nađe i kod nas?

((ZABRANA ABORTUSA U SAD))

PRELISTAVANJE

Uoči Ustoličenja mitrololita Joanikija rastu tenzije u Crnoj Gori. Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je sednicu Veća za nacionalnu bezbednost, a Crnogorski predsednik Milo Đukanović najavljuje da će se pridružiti protestu, ukoliko se ustoličenje ne izmesti sa Cetinja. Kakav scenario nas čeka 05.avgusta?

((TENZIJE U CRNOJ GORI))

TEMA JUTRA

Kakav je odaziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu? Ko ispunjava uslove i u kakvom su stanju domovi koji su dobili prve stanare? U temi jutra o ovome razgovaramo sa ministrom Milanom Krkobabićem.

((NASELJAVANJE SELA))

AKTUELNO

Nakon Beograda i Kruševca, otvorena treća Kovid bolnica koja bi trebalo da rastereti zdravstveni sistem Vojvodine. Kakva je epidemiološka situacija u Vojvodini pitaćemo pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića.

((NOVA KOVID BOLNICA))

SVI PRICAJU O..

Završava se Belef, muzički događaj godine. Šta su pripremili za kraj rećiće nam direktor teatra Vuk Svetislav Goncić.

((BELEF))

KOLO SREĆE

Od ponedeljka nova serija na TV Prva. Šta Vas sve očekuje čućete od glumaca Anje Mit, Miloša Djuričića i Jelene Rakočević.

((NOVA SERIJA NA TV PRVA))