Jutro - Ponedeljak, 30. avgust: U kakvoj su vezi stomak i dobar imunitet? Da li je zdravo često piti probiotike?

Kako održati zdrav probavni sistem, šta je potrebno uraditi kako bi naš stomak radio kao "švajcarski sat"? Da li je zdravlje stomaka direktno povezano sa našim imunim sistemom? Odgovore na ova pitanja daće Prof.dr Vojislav Perišič, gastroenterolog u Jutru.

Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
.

U FOKUSU
Da li nam je već počela jesen ili da se nadamo da će se leto vratiti bar na nekoliko dana? To će nam reći meteorolog Nedeljko Todorović.
((VARLJIVO LETO 2021.))

ČOVEČE NE LJUTI SE
U kakvoj su vezi stomak i dobar imunitet? Da li je tačno da crevne bakterije imaju takav uticaj na organizam da mogu da nam produže život?
Odgovara na naša i vaša pitanja i daje Vam mnogo korisnih saveta Prof.dr Vojislav Perišič, gastroenterolog.
((KAKO DA HRANOM OJAČAMO IMUNITET?))

PRELISTAVANJE
Amerikanci ostavili u Avganistanu, osim velikog broja svojih saradnika,i mnogo visoko preciznog naoružanja. Ruski ministar odbrane tvrdi i da se za vreme boravka Amerikanaca broj plantaža maka povećao skoro 100 puta. O opasnostima, ceni i putevima droge i oružja razgovaramo između ostalog u prelistavanju štampe.
((PUTEVI DROGE VODE PREKO BALKANA?))

TEMA JUTRA
Više javno tužiteljstvo u Kraljevu utvrdilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka zbog navoda o podvođenju žena u Jagodini. Tim povodom uživo sa nama Dragan Marković Palma.
((PARAJLIJA))

AKTUELNO
Mogu li udzbenici da budu jeftiniji? Da li ga plaši to što u 15 opština nastava u srednjim školama počinje po kombinovanom modelu, a u Tutinu online iako školska godina nije ni počela? Šta misli o protestu prosvetnih radnika najavljenom za sutra? To će nam reći ministar prosvete Branko Ružić.
((Šta očekuje profesore, učenike, roditelje 1. septembra?​))

SVI PRIČAJU O
Da li je američki predsednik Bajden stvarno zaspao tokom sastanka sa izraelskim premijerom ili to samo tako izgleda na snimku koji se od juče širi portalima i društvenim mrežama? Kakve poruke šalju političari i druge poznate ličnosti svojim držanjem i ponašanjem? To znaju Marko Stojanović, stručnjak za govor tela i novinarka Vesna Jugović.
((AMERIČKI PREDSEDNIK ZASPAO NA SASTANKU?))

ZABAVA
Prvi put posle 55 godina jedan srpski film nagrađen je na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima. Film Strahinja Banović osvojio tri nagrade uključujući i onu najvažniju – gran-pri Kristalni globus za najbolji film. Dodeli glavnih nagrada prisustvovali Dzoni Dep, Itan Houk i mnogi drugi.
Naš gost je reditelj filma Stefan Arsenijević.
((PRVI PUT GLAVNA NAGRADA ZA SRPSKI FILM))

ZABAVA
Ona zna sve o poznatim ličnostima, i svakoga dana prenosi nam najzanimljivije detalje. Danijela Buzurović otkriće nam šta možemo gledati u novoj sezoni Exkluziva.
((VESTI SA CRVENOG TEPIHA))​