Jutro - Subota, 21. avgust - Slovenija je zabranila plastične tanjire, pribor za jelo... Šta takva odluka donosi?

Ove subote pratićemo sledeće teme:

Jutro na Prvoj, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro na Prvoj, foto: Printscreen/PrvaTV
.

1. PRELISTAVANJE
Koga i kako označava tviter? Zašto? Po kojim i po čijim kriterijumima ta društvena mreža meri slobodu i nezavisnost? Koja je mera slobode u Avganistanu nakon pada Republike i povratka talibana? Dok prelistavamo štampu i o tome razgovaramo sa Ljiljanom Smajlović i Milanom Antonijevićem.
((MERA SLOBODE))

2. TEMA JUTRA
Majka dvoje dece stradala je u Beogradu od strujnog udara dok je na računaru pokušavala da izrudari kriptovalute. O kakvoj je opremi reč? Da li su takvi računari opasniji od drugih? Kako dolazi do strujnog udara? Šta nikako ne smem da radimo?
((TRAGEDIJA))

3. AKTUELNO
Da li će đaci ove godine u školu kao u stara dobra vremena, pre korone? Šta je predložilo ministartsvo i da li će njihov predlog prihvatiti Krizni štab? Hoće li i kod nas ulaznica za normalan život biti kovid propusnica? To su neka od pitanja za dr Mirsada Đerleka.
((ODLUKA U UTORAK?))

4. U FOKUSU
Slovenija je zabranila plastične tanjire, posude, slamčice pribor za jelo. Tim putem krenuće sve zemlje Evropske unije. Da li će i kod nas plastični pribor biti povučen iz prodaje? Šta bi nam donela takva odluka?
((PLASTIKA JE PROŠLOST))

5. BAGREMOV MED
Zbog čega raste cena bagremovog meda i zašto ga je sve teže naći u prodajI? Kako da prepoznamo pravi od lažnog?
((KAO KAVIJAR))

6. SVI PRIČAJU O..
Meteorolozi upozoravaju. Vrelinama nije kraj! DO kada će trajati novi tropski talas? Stižu li, posle suše, poplave? Kako će nam klimatske promene menjati život u godinama koje dolaze?
((METEO ALARM))

7. NEKRETNINE
Cene kvadrata i dalje rastu? Kupovina ili rentiranje, šta se više isplati u ovom trenutku? Očekuje li se pad cena?
((CENE NA KVADRAT))

8. BORBA ZA ŽIVOT
Pre dva meseca primio je najskuplji lek na svetu. Kako se sada oseća dečak za čije se zdravlje borila cela Srbija? Iz Budimpešte nam se javljaju mama Nevena i Gavrilo Đurdjević.
((GAVRILOVA POBEDA))