JUTRO - Subota, 14. avgust - Da li su klimatske promene uzrok stravičnih požara u Grčkoj i Turskoj? Da li i nama preti opasnost?

U akciji koja je blokirala deo centra Beograda, policija je uhapsila prodavce ukradene slike. Koliko je srpskog umetničkog blaga na crnom tržištu? Klimatske promene kao uzrok požara i poplava širom sveta? Da li je vreme za uzbunu? Plaćanje računa on line više nije besplatno, da li će nas to naterati da se vratimo na šaltere banaka i pošti? Odgovore na ova i brojna druga pitanja potražite u "Jutru".

Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
.

PRELISTAVANJE

Da li će "Gugl" i drugi američki internet giganti određivati šta se u Srbiji sme reći o Srebrenici? Može li Inckov zakon komandovati mišljenjima i na društvenim mrežama i kod nas? Postaje li Avganistan nova džihadistička baza, koja može da zapreti i Rusiji, ali i kineskom "Novom putu svile", na kojem je i Srbija? O tome ćemo pričati s advokatom Ratka Mladića Brankom Lukićem i sa novinarom Bojanom Bilbijom.
(("GUGL" - TRIBUNAL ZA SREBRENICU))

TEMA JUTRA

Kada će biti završene započeti infrastrukturni projekti u Srbiji? Koliko je novca uloženo u njih, ali i šta će se dešavati sa legalizacijom bespravno izgrađenih objekata? O ovome u temi jutra razgovaramo sa Tomislavom Momirovićem Ministrom građevinrstva saobraćaja i infrastrukture.
((RADOVI U SRBIJI- KADA ĆE KRAJ ZAPOČETIH PROJEKATA?))

SVI PRIČAJU O...

U akciji koja je blokirala deo centra Beograda, policija je uhapsila prodavce ukradene slike. Koliko je srpskog umetničkog blaga na crnom tržištu? Jesu li kupci u zemlji ili inostranstvu? To ćemo pitati istoričara umetnosti Nikolu Kusovca.
((KO KRADE NAŠE BLAGO?))

KLIMATSKE PROMENE

U jednom delu Turske požari u drugom poplave. U Grčkoj za 7 dana izbilo preko 500 požara. Gorelo je i u regionu. Da li je upaljen crveni alarm klimatskih promena?
((PRIRODA SE SVETI))

U FOKUSU

Online plaćanje računa više nije besplatno. Da li se sada više isplati ići na šalter i ponovo se vratiti popunjavanju uplatnica?
((PROVIZIJA OBAVEZNA))

ZABAVA

U susret jednom od najvećih beogradskih festivala gost jutra Milan Đurđević frontmen grupe Neverne bebe.
(("NEVERNE BEBE"))