Jutro - Nedelja, 1. avgust - Da li velike vrućine i promena temperature povećavaju opasnost od moždanog udara?

U najnovijem izdanju emisije, gledaćete:

Ilustracija, foto: Depositphotos/Yakobchuk
Ilustracija, foto: Depositphotos/Yakobchuk
.

PRELISTAVANJE
Da li se Bosna i Hercegovina već raspala ako će u bošnjačko-hrvatskoj Federaciji bacati u zatvor sve koji tvrde da u Srebrenici nije bilo genocida, dok će u Republici Srpskoj iza rešetaka voditi one koji srpski narod nazivaju genocidnim? Kako će "Otvoreni Balkan" uticati na našu ekonomiju i radnu snagu i da li nam otvara ili zatvara vrata Evropske unije? To ćemo pitati Nemanju Starovića iz ministarstva spoljnih poslova i Jelenu Milić iz Centra za evroatlantske studije.
((MOŽEMO LI ZAJEDNO?))

TEMA JUTRA
Da li velike vrućine i promena temperature povećavaju opasnost od moždanog udara? Čije zdravlje je najviše ugroženo i šta su faktori rizika? To će nam reći neurolog Dr Ranko Raičević.
(( Da li je moguće sprečiti moždani udar? ))

AKTUELNO
Posle odluke Hrvatske da na kovanice evra pored šahovnice stavi i lik Nikole Tesle, opet se raspravlja o tome da li je poznati naučnik Srbin ili Hrvat? Tesla je Srbin. Rodila je i moja prababa mog dedu u polju, pa se nikad nije izjasnio kao krompir", ovo su reči istoričara Gorana Šarića, On je naš gost.
((SVETSKI, ALI NAŠ))

SVI PRIČAJU O...
Da li se Srbija pretvorila u zemlju priliva a ne odliva mozgova - vraćaju li nam se mladi koji su otišli u inostranstvo? Je li to samo privremeno, zbog pandemije, ili postoji način da ih zadržimo, da ostanu uz svoje porodice i pomognu srpskoj privredi? O tome ćemo razgovarati sa mladim stručnjacima koji istražuju emigracije i pomažu povratnicima da se snađu u Srbiji.
((POVRATAK NAJDRAŽIH))

ZABAVA
“Srbija u ritmu Evrope” 05. septembra ove godine uživo na Prvoj! Deca 24 grada i opština Republike Srbije se bore za prvo mesto i da Prvu televiziju dovedu u svoj grad. Tim povodom naši gosti su Vojin Jakovljević, direktor turističke organizacije grada Čacka i Igor Karadarević direktor programa Srbija u ritmu Evrope.
((TAKMIČENJE USKORO POČINJE!))

ZABAVA
Da li je tačno da je sprečio da požar na Ibarskoj magistrali napravi ogromnu štetu? Pitaćemo pevača Milana Topalovića Topalka. On dolazi u naš studio i pevaće nam uživo.
((KEC U RUKAVU))​