Jutro - Utorak, 20. jul - Plastični tanjiri, čaše i slamčice izbacuju se iz upotrebe u Nemačkoj. Da li će i kod nas?

Tokom pet sati živog programa pratićemo:

Filip i Marijana jutros sa vama, foto: Prva TV
Filip i Marijana jutros sa vama, foto: Prva TV
.

U FOKUSU

Hoće li Svetski festival svesti, pomoći samo onima koji već upražnjavaju jogu ili i onima koji žele da spoznaju sebe iznutra? Da li je ta drevna veština opuštanja u suprotnosti sa hrišćanstvom ili je to zabluda?
((I DIVAC MEDITIRA))

ČOVEČE NE LJUTI SE

Da li nam prete vremenske nepogode I poplave I koliko smo njih spremni? To će nam reći director Srbijavoda Goran Puzović. Pričaćemo o vodostaju na našim rekama ali i o tome kako je u Austriji u kojoj su Srbi među najbrojnijim strancima.
((PRETE LI NAM POPLAVE?))

PRELISTAVANJE

Da li je nasilje postao način komuniciranja? Da li sve počinje verbalnim a završava se fizičkim nasiljem? Kako se takvi slučajevi efikasno rešavaju: oštrijom kaznenom politikom ili stalnom edukacijom i javnom osudom napasnika?
((ZAKAZALO VASPITANJE))

SPORT

TEMA JUTRA

U Nemačkoj više ne smeju da se koriste proizvodi od plastike. Plastični tanjiri, čaše i slamčice izbacuju se iz upotrebe. Da li će i kod nas nakon kupovine kesa uslediti ovakav vid zaštite životne sredine?
((U NEMAČKOJ ZABRANJENE PLASTIČNE ČAŠE))

AKTUELNO

U čemu se ne slažu predstavnici opozicije sa predstavnicima vlasti kada je u pitanju rešavanje Kosovskog pitanja i tok dijaloga Beograda i Prištine. Gosti jutra Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke i Vojin Biljić, potpredsednik stranke Dosta je bilo.
((DIJALOZI U TOKU))

SVI PRIČAJU O...

Jul je mesec borbe protiv hepatitisa C, kako se prenosi i šta ako se ne leči na vreme? To će nam reči prof.dr Tomislav Preveden, Infektolog. Pitaćemo ga i o tome ko treba da primi treću dozu vakcine protiv korone?
((ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU))

ZABAVA- KALIOPI

Kaliopi 31. jula nastupa u niškoj Banovini. Zašto je odlučila da svoj prvi koncert posle pandemijske pauze pokloni Nišlijama? Makedonska kantautorka biće naša gošća.
((EMOTIVNO))

ZABAVA

Ima karijeru dugu pola veka a kaže da nikada nije snimio ni jedan spot. O pevanju i pevačima nekada i sada pričaće nam Hasan Dudić.
((KAD VREME UČINI SVOJE))