Jutro - Nedelja, 18.jul - Šta kažu lekari, a šta pravnici; Može li vakcina protiv kovida da bude obavezna?

Da li je opravdano uvesti obaveznu vakcinaciju stanovništa protiv korona virusa? Da li je bi svi koji odbiju vakcinaciju trebalo da sami plate lečenje ukoliko obole od korone? Odgovore na ova i slična pitanja pogledajte u "Jutru".

Jutarni program, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutarni program, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Naslove u dnevnoj štampi prelistavamo sa Mladenom Radulovićem i Draganom Vučićevićem.

((NAJVAŽNIJE TEME))

2. TEMA NEDELJE

Zašto Kfor i UNMIK nisu zaštitili Dragicu Gašić i druge Srbe čija je bezbednost na Kosmetu ugrožena?Šta očekuje od sutrašnjeg susreta predsednika Vučiča i Kurtija u Briselu? Šta potresa region i na čiju podršku Srbija može da računa na evropskom putu? To su neka od pitanja za ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića?
((DIPLOMATIJA))

3. KO JE U PRAVU

Šta kažu lekari a šta pravnici? Može li vakcina protiv kovida da bude obavezna? Hoće li nevakcinisani sami plaćati lečenje? Da li je dozvoljeno da se zatvare vrata restorana, bioskopa i javnog prevoza onima koji neće da prime vakcinu? Hoće li nam lutrija doneti sreću?
To pitamo virusologa Milanka Šeklera i poverenicu za ravnopravnost Brankicu Janković. Pitamo i vas, šta vi kažete?
((KO KOGA UGROŽAVA?))

4. AKTUELNO

Inspekcija je zatvorila privatni dom za stare u kojem su, kako se navodi, korisnici mučeni, vezivani i izgladnjivani. Sada su na redu policija i tužilaštvo. Šta su inspektori tamo našli?
O tome, između ostalog razgovaramo sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević. Pitamo je i dokle je stigla istraga u ustanovama socijalne zaštite zbog navodnog zlostavljanja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

((KO JE ODGOVORAN?))

5. SVI PRIČAJU O..

Osim RTS -a i Glavne pošte, zbog lažnih dojava o bombama i zgrada suda u Novom Sadu evakuisana je čak četiri puta za samo dve nedelje. Zna li se ko to radi i zbog čega?
((PAZI, BOMBA!))​