Jutro - Subota, 17.jul - Nakon vrelog talasa Evropu su pogodile stravične poplave; Kakve vremenske prilike nas očekuju u Srbiji?

Da li postoji mogućnost da se nemački scenario dogodi i u Srbiji? Kakvo vreme nas očekuje narednih dana? Korona brojke u Grčkoj rastu, šta očekuje naše turiste koji se nalaze na odmoru u jednoj od omiljenih turističkih destinacija? Odgovore na ova i brojna druga zanimljiva pitanja pogledajte u "Jutru".

Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
.

1. PRELISTAVANJE

Naslove udnevnoj štampi prelistavamo sa Jelenom Milić i Aleksandrom Apsotolovskim.
((UDARNE PRIČE))

2. TEMA JUTRA
Vodena stihija u Nemačkoj je odnela više od 100 života, u Belgiji najmanje 20. Snažno nevreme u više evropskih zemalja nanosi ogromnu štetu i parališe saobraćaj. I u delovima Srbije jak vetar sa gradom veličine jajeta. Gde je najkritičnije? Šta nas očekuje narednih dana i nedelja?
((SMRTONOSNAVODENA STIHIJA))

4. AKTUELNO
Šta se krije iza pokušaja da se Srbi proglase krivim za masovno torovanje vodom u Dečanima? Kako je moguće da Kfor i UNMIK ne mogu da zaštite Dragicu Gašić kojoj Albanci u Đakovici ne dozvaljavuju ni hleb da kupi? Šta se, u takvim okolnostima, očekuje od novog susreta predsednika Vučića i Aljbina Kurtija u Briselu? To su neka od pitanja za Nebojšu Čovića.
((PO STAROM RECEPTU))

5. U FOKUSU
Kakva pojačanja stižu Vojsci Srbije? Ko i šta ugrožava regionalnu i svetsku bezbednost? Zbog čega je ruski predsednik nedavno pominjao Treći svetski rat? Može li Beograd i dalje da računa na podršku Moskve kad je reč o važnim nacionalnim pitanjima? Kako je borba protiv kovida postala bezbednosno pitanje? To su neka od pitanja za mog gosta, ambasadora Srbije u Rusiji, Miroslava Lazanskog.
((BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU))

6. SVI PRIČAJU O....

Zbog porasta broja novozaraženih Grčka je uvela nove mere. Šta to znači za naše turiste koji su već tamo ili kreću na put? Hoće li se zbog novih sojeva korona virusa ranije završiti i ova letnja sezona? U koje zemlje možemo bez ograničenja?Gost Jutra je i ministarka Tatjana Matić. Slikom se selimo i na grčke plaže.

((VARLJIVO LETO 2021.))

7. URUŠENA ZGRADA NA VRAČARU
Ko je kriv za rušenje zgrade na Vračaru i ko će stanarima platiti štetu? To su neka od pitanja za zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.
((POTKOPANI TEMELJI))