Jutro - Četvrtak, 15. jul - Da li je opasnije izgoreti na suncu ili otići u solarijum?

Ovog jutra bavićemo se sledećim temama:

Anđela i Miloš, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
Anđela i Miloš, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
.

U FOKUSU
Da li ovog, kao i svakog prethodnog leta, pravimo iste greške u ishrani i ne priznajemo da zbog toga teže podnosimo visoke temperature, pitamo nutricionistu Branku Mirković.
((I HRANOM HLADIMO TELO))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Svetska zdravstvena organizacija uvrstila je UV zračenje u solarijumu u visokororizično zato što može da podstakne melanom, najagresivniji kracinom kože. Udruženja dermatologa i pacijenata traže potpunu zabranu korišćenja solarijuma u Srbiji. Da li je opasnije pregoreti na suncu ili otići u solarijum? Kako da se zaštitimo i kada je vreme za uzbunu? To će nam reći Beba Golubović iz Udruženja obolelih od melanoma i dr Lidija Kandolf Sekulović, dermatolog.
((25 ODSTO VIŠE OBOLELIH SVAKE GODINE!))

POVEĆAN BROJ POŽARA
U prvih 15 dana jula, na teritoriji Srbije ugašeno je više od 600 požara na otvorenom, od toga u Beogradu 124. Šta zaključujemo iz ovih podataka, pitaćemo komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, Miloša Majstorovića.
((USIJANJE))

PRELISTAVANJE
Jesu li nasilje u porodici i seksualno nasilje u porastu ili su samo zastupljeniji u medijima? Kako će slučaj Lečić uticati na odluku žena da prijave nasilje?
((HRABROST NA ISPITU))

TEMA JUTRA
Naoružavaju li Nemci kosovske Albance? Hoće li im prodati i tenkove i drugo teško oružje? O tome razgovaramo sa vojnim komentatorom Vladom Radulovićem.
((ŠIBICA ZA KOSOVSKI BARUT))

KO JE U PRAVU
Zašto polovina odrasle populacije u Srbiji odbija vakcinaciju, a među njima je najviše mladih? Ko može da naredi obaveznu imunizaciju i da li se u tom slučaju krše Ustav i ljudska prava?
((NEPOVERENJE))

ZABAVA
Koncert Bajage i instruktora u petak i subotu na stadionu Tašmajdan. Da li je uz kartu potrebna potreba o vakcinaciji ili brzi test? Gost jutra Momčilo Bajagić Bajaga.
((BAJAGA!))​