Jutro - Sreda, 22.jun - Šta su šefovi dužni da obezbede radnicima po tropskim vrućinama?

Temperature u Srbiji će narednih dana preći 35 podeok, što za mnoge radnike koji rade napolju ili u zatvorenim proizvodnim halama predstavlja veliki problem. Šta su poslodavci dužni da obezbede radnicima, kome oni mogu da se požale ukoliko nemaju osnovne uslove za rad? Odgovore na ova i mnoga druga značajna pitanja potražite u "Jutru".

Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro, foto: Printscreen/PrvaTV
.

U FOKUSU
U Srbiji nema groblja za kućne ljubimce. Šta vlasnici sada rade sa uginulim životinjama? Kako se problem može rešiti? Šta spasilačke ekipe zatiču na terenu?
((BEZ GROBNOG MESTA ZA LJUBIMCE))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Velike vrućine tek slede. Kako da se ponašamo na ulici i prevozu, ali kako da se pripremimo za sparne noći? Najbolje savete daće dr Nada Macura
((VODA U SVIM OBLICIMA))

NAMET NA NAMET
Zašto poskupljuju republičke takse? Otkud to da jedna te ista lokalna taksa ne košta podjednako u svakom gradu, pa Novosađani, na primer, ponešto plaćaju gotovo 15 puta više nego žitelji Rume?
((SVE SKUPLJE I SKUPLJE))

PRELISTAVANJE
Kakva je pozicija Srbije u narednoj rundi pregovora u Briselu? Ko će ponuditi kompromisno rešenje koje će prihvatiti i srpska i albanska strana?O detaljnom izveštaju o pregovorima Beograda i Prištine koji je predsednik Aleksandar Vučić izneo pred poslanicima ovog jutra govore Jelena Milić i Goran Petronijević.
((BIĆE TEŠKO))

AKTUELNO
Šta su šefovi dužni da obezbede radnicima po tropskim vrućinama i kome se možete žaliti ako ne dobijete takve uslove za rad?
((ŠTA VAM ŠEF DUGUJE))

IZNEVERENO DETE
Zašto nema reakcije na slučaj devetogodišnje devojčice koja ne želi da živi sa ocem? Može li ta devojčica normalno da se razvija, napreduje i postane zdrava ličnost? Gošća jutra je majka Marijeta Savić.
((IMA LI PRAVDE?))

SVI PRIČAJU O...
Putevima naše prelepe zemlje vodi vas emisija Srećna Srbija. Za svoju emisiju Mirjana Bobić Mojsilović dobila je nagradu od opštine Sokobanja. Ona će biti naša gošća ovoga jutra.
((SREĆNA SRBIJA))

ZABAVA
Posle duže pauze Aco Pejović objavio je novu pesmu "Recite mi ko je oženi". Pesmu je posvetio svom bivšem menadžeru i prijatelju koji je preminuo od posledica korone.
((ACO PEJOVIĆ))​