Jutro - Petak, 18. jun - Smeju li žene koje planiraju trudnoću da piju alkohol?

U jutarnjem programu, pratite sledeće teme:

Jutro na Prvoj, foto: Printscreen/PrvaTV
Jutro na Prvoj, foto: Printscreen/PrvaTV
.

U FOKUSU
Da se ženama u reproduktivnim godinama zabrani alkohol, traži Svetska zdravstvena organizacija. Zbog čega? Smeju li žene koje planiraju trudnoću da popiju čašu pića ili ne? Da li je ova preporuka paternalistička i seksistička, kako tvrde iz industrije pića? O tome razgovaram sa ginekologom Anom Mitrović.
((NI KAP))

SREBRENICA DRMA VLADU CG
Da li bi smena crnogorskog ministra Vladimira Leposavića bila novo suđenje Srbima za Srebrenicu? Hoće li bez mesta u vladi na kraju ostati premijer Zdravko Krivokapić? Radi li Krivokapić s onima koji bi da preko Crne Gore ruše vlast u Srbiji? To su pitanja za Milana Kneževića iz Demokratskog fronta.
((UDAR S BOKA))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Od prvog jula ukida se roming u regionu. Kako će to funkcionisati u praksi? Ima li skrivenih troškova? Postoje li ograničenja?
((REGION BEZ ROMINGA))

PRELISTAVANJE
U predizbornoj godini rastu tenzije izmedju vlasti i opozicije? Zagrevanje je počelo borbom za mesne zajednice. Kako će izgledati izborna trka? Čime se hvali vlast a šta kritikuje opozicija? Može li bez uvreda i teških reči? Kako oni čitaju najaktuelnije teme iz dnevne štampe? Moji gosti su potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.
((ZAGREVANJE))

AKTUELNO
"Čovek bez duše" i "ubica" Vladimir Putin, kako ga je opisivao Džo Bajden, pohvalio je svog američkog kolegu posle samita u Ženevi. Na koji su način o samitu dvojice najmoćnijih svetskih lidera izveštavali ruski mediji? Kako u Kremlju gledaju na zamerke Srbiji iz Evropske unije zbog zajedničkih vojnih vežbi sa Rusijom i Belorusijom? To ću pitati ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog.
((ŽENEVSKO PRIMIRJE))

BEZ IMENA 13 GODINA
U Srbiji živi dečak koji 13 godina nije imao ni jedan dokument, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i lično ime. Ko je zakazao i kakva je sudbina ovog deteta pitamo direktorku "Praksisa" Marijanu Luković.
((NEOBJAŠNJIVO))

SVI PRIČAJU O...
Kako je porodica Đoković podnela prva dva seta na Rolan Garosu kada je Novak gubio? Sprema li nam još neko iznenađenje šampion koji već 18 godina profesionalno vlada? Ima li neostvarenih želja pitamo oca najboljeg tenisera sveta Srđana Đokovića.
((SAVRŠENSTVO))

ČEKANJE NA PASOŠ
Zbog čega se za nove pasoše i lične karte u redovima čeka po nekoliko dana? Kako najbrže i najlakše do novih dokumenata?
((REDOVI BEZ KRAJA))​