Jutro - Petak, 4. jun - Kakva se sujeverja vezuju za trudnoću i porođaj? Da li u našim običajima ima istine?

Ovog petka gledaćete:

Bojana Ristivojević, foto: Prva TV
Bojana Ristivojević, foto: Prva TV
.

U FOKUSU
Šta uraditi kada kilograme ne može smanjiti niti jedna dijeta?Jedan od načina je sužavanje želuca, a naši gosti su hirurg Ognjan Skrobić i pacijent Mile Grozdanić.
((HRANA NA KAŠIČICU))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Kakva se sve sujeverja vezuju za trudnoću i porođaj? Da li u našim običajima ima istine? Kakva je razlika između verovanja i sujeverja? Zašto i oni kojima su verovanja smešna ipak za svaki slučaj kucnu u drvo? Ima li trudnice u Srbiji koja bar jednom nije čula šta "valja" a šta "ne valja"?
((SAMO DA NE IZAĐE ČMIČAK))

PRELISTAVANJE
Koliko je nastavak pregovora o Kosovu pitanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, a koliko rešavanje geopolitičkih pitanja? Zašto je Srbija i u dvadeset prvom veku „kuća na sred puta“, pitamo stručnjaka za bezbednost dr Darka Trifunovića.
((OKRUŽENI NATO-OM))

TEMA JUTRA
Projekat dodele praznih seoskih kuća sa okućnicom vredan za početak pola milijarde dinara uskoro će biti pred Vladom Srbije. Kome su ove kuće namenjene i koje uslove bi trebalo da ispune zainteresovani pitamo Milana Krkobabića, Ministra za brigu o selu.
((KAKO DO BESPLATNE KUĆE NA SELU?))

AKTUELNO
Sve je manje zaraženih od korona virusa, a raste broj vakcinisanih? Mogu li novi sojevi produžiti trajanje pandemije? Šta nam donosi proizvodnja Sputnjik V na Torlaku, pitamo virusologa Anu Gligić.
((HRVATSKI SOJ?))

SVI PRIČAJU O
Kako urediti dom, a kako kancelariju ako želimo da doživimo uspeh? Da li način na koji postavimo nameštaj može da utiče na naš poslovni i ljubavni život? Postoje stručnjaci koji tvrde da je baš tako. Jedna od njih je danas naša gošća, Sandra Drinčić, ona je stručnjak za feng šui.
((ŠTA ODMAH TREBA IZBACITI IZ KUĆE?))