Jutro - Četvrtak, 3. jun - Kamera u butiku u kabini za presvlačenje? Ponovo otvoreno pitanje zloupotrebe privatnosti

Tokom pet sati programa gledaćete:

Bojana Ristivojević, foto: Prva TV
Bojana Ristivojević, foto: Prva TV
.

U FOKUSU
Prema nekim istraživanjma najčešći zdravstveni problemi velikog broja zaposlenih povezani su sa kičmom. Šta možemo da uradimo da sprečimo bolove u vratu i ramenima? To će nam objasniti dr Žarko Radović.
((ŠETNJA NA RADNOM MESTU))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Deca iz jedne beogradske osnovne škole trebalo je da jutros krenu na nastavu u prirodi. Međutim, juče im je javljeno da se put otkazuje.
Ko je odgovoran kada se plaćeno putovanje otkaže? Hoće li tražiti da im se vrati novac?
((ZAŠTO SE OTKAZUJU PLAĆENA PUTOVANJA?))

PRELISTAVANJE
Zašto su pred Srbijom tri teška dana? Ko je za kompromis, a ko se zalaže za priznavanje nezavisnosti Kosova? Zašto će Srbija u Ujedinjenim nacijama tražiti izveštaj o situaciji u Bosni i Hercegovini? O tome razgovaramo sa novinarom Žarkom Rakićem i diplomatom Vladislavom Jovanovićem.
((DODATNO UBRZANJE))

SPORT

TEMA JUTRA
Ko su ljudi koji u glavnom gradu voze brže od 200 kilometara na čas i jesu li počele nezvanične noćne trke? Da li je za takvo ponašanje dovoljno oduzimanje dozvole na šest meseci? O tome ovog jutra govori profesor Saobraćajnog fakulteta Boris Antić.
((LUDE TRKE))

AKTUELNO
Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj je uslikana nadzorna kamera u butiku, koja se nalazi iznad kabine za presvlačenje. Otvorilo se pitanje zloupotrebe privatnosti u javnim objektima i na javnim mestima.
Da li je snimanje poput ovog zakonom regulisano? Kako da se zaštitimo?
((PAZI, SNIMA SE!))

SVI PRIČAJU O
O uvredljivom gestu naše odbojkašice kojim je u meču protiv Tajlanda ismejala Azijce, o predstojećim Olimpijskim igrama, i aktuelnim sportskim temama razgovaramo sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.
((DA LI SMO SPREMNI ZA TOKIO?))

SVEČANOSTI
Odluka da li će biti dozvoljene mature je na kriznom štabu. Učenici se nadaju da će ih biti, a sve zavisi od obuhvata vakcinacije. Kakvu garderobu izabrati ako svečani događaji budu dozvoljeni pokazaće nam naši poznati kreatori.
((ŠTA JE U MODI?))