Jutro - Ponedeljak, 17. maj - Počinje upis u srednje škole. Kako da vaše dete izabere pravu?

U novom Jutru gledaćete:

Ilustracija, foto: Depositphotos/ luckybusiness
Ilustracija, foto: Depositphotos/ luckybusiness
.

U FOKUSU
Novac za letovanje smo dali još prošle godine a do ove, zbog korone, nismo videli ni more niti su nam vratili pare. Vredi li da dižete tužbu protiv agencija? Posavetovaće vas advokat Aleksandar Andrejić.
((UMESTO PLAŽE, NA SUD))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Kako da ne preterate s antibioticima, pa da dobijete klostridiju ili neku drugu bolest? Objasniće vam gastroenterolog Vojislav Perišić.
((NE LEČI SVAKI LEK))

VARLJIVO PROLEĆE
Čas smo u letu, čas u jeseni. Kad će proleće da se ustali? Za gledaoce Prve predviđa Nedeljko Todorović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
((KORAK NAPRED, DVA UNAZAD))

PRELISTAVANJE
Sportisti, biznismeni, političari - ko sve koristi usluge elitnih prostitutki? Kakvim trikovima one namamljuju klijente, koliko novca im uzimaju i koju cenu za to na kraju same plaćaju? Reći će nam novinarka i spisateljica Simonida Milojković.
((ELITNE PROSTITUTKE I VIP KLIJENTI))

SPORT
Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1:0 protiv Budućnosti nakon neizvesne
završnice u prvoj utakmici finalne serije ABA lige. Novak Đoković izgubio
je od Rafaela Nadala u epskom finalu mastersa u Rimu.
((NEDELJNA DRAMA))

TEMA JUTRA
Počinje upis u srednje škole. Kako da vaše dete izabere pravu i da ne bude među 62 odsto mladih koji ne mogu da nađu posao u svojoj struci?
((ZBRINITE DETE ZA ŽIVOT))

KO JE U PRAVU
I deci mlađoj od 13 godina biće dozvoljeno da bez nadzora roditelja budu na "Instagramu". Da li će se objavljivanjem svojih slika izložiti samo pedofilima ili i drugim opasnostima? O tome će u studiju Prve polemisati stručnjaci za bezbednost na internetu i majka devetogodišnje zvezde društvenih mreža.
((SLIKE NA IZVOL'TE))

SVI PRIČAJU O...
Viski pojeftinjuje, rakija poskupljuje. Da li je to kompliment ili udar na srpsko nacionalno piće? Šta će naši vinari ako im Evropska unija zatraži da vino obavezno razblažuju vodom?
((SRPSKI PONOS NA CENI))

SEĆANJE NA ĐORĐA MARJANOVIĆA
Bio je prva pop superzvezda bivše Jugoslavije, ludeli su za njim kao za "Bitlsima", obožavali su ga i u Sovjetskom Savezu. Đorđu Marjanoviću ćemo odati počast zajedno sa Dejanom Cukićem.
((ĐOKISTI ZAUVEK))

ZABAVA
Kako je oživela slavnu srpsku heroinu? Na predstavu "Milunka" pozvaće vas glumica Vesna Stanković.