Jutro - Četvrtak, 13. maj - Zašto je poskupeo hleb?

Ovog četvrtka pratićete sledete teme:

.

1. U FOKUSU
Vakcinu protiv morbila primilo između 25 i 30 odsto manje dece nego prethodnih godina. Zašto opada stopa vakcinisane dece u Srbiji i zašto je to opasno?
To će nam reći Dr Gordana Petrović, imunolog I Jelena Zajeganović, iz UNIFCEFa.
((VRAĆAJU LI SE ISKORENJENE BOLESTI?))

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
U Srbiji poskupeo hleb. Potrošačka korpa u poslednjih 10 godina skuplja je čak 86%. Šta je uzrok poskupljenja? Šta sve diktira cenu? Gosti jutra Bojan Stanić, pomoćnik direktora sektora za analitiku PKS i Mladen Alfirović, Udruženje za zaštitu potrošača "Vojvodine"
((HLEB SKUPLJI ZA 5 DO 10 DINARA))

3. PRELISTAVANJE
Sukob između Izraela i Palestine ne prestaje, a na obema stranama je više od 50 poginulih. Može li se postići sporazum koji bi konačno rešio sukob koji traje 73 godine? O tome pričaju gosti u studiju a video linkom idemo i u Izrael i Palestinu.

((SILA BOGA NE MOLI))

4. SPORT

5. AKTUELNO
Kako rešiti pitanje nelegalnog oružja i da li samo masovna ubistva ili nesreće pokreću države? Ko može da ostane miran, kada se ubijaju deca u školi u Kazanju ili zbog aktivirane bombe pogine jedan otac u Aleksincu? Zašto neko nelegalno drži oružje i koliko smo sigurni? Odgovor znaju stručnjak za oružje Duško Ilić, novinar Miloš Lazić i prosvetni radnik Jasna Janković.
((IMAJU LI DECA PRISTUP ORUŽJU?))

6. SVI PRIČAJU O
U Čačku pored mosta pronađeni lični predmeti I sveća sa crvenim koncem. Gradjani sumnjaju da je neko skočio I da je u pitanju sekta.
Kako da prepoznamo opasne simbole i poruke o tome razgovaramo sa Zoranom Lukovićem, članom evropske federacije za borbu protiv sekti.
((KAKO DA PREPOZNAMO SEKTAŠKE SIMBOLE?))

7. U centru Beograda na tri mesta, samo u jednom danu pronađene zmije. Da li je u pitanju najezda na gradove ili se nešto menja u ponašanju gmizavaca? O tome govore veterinar Srećko Radojičić
((šetnja po asfaltu))

8. OPASNOST NA ULICI
Opet je jedno dete stradalo pod točkovima. Mogu li strože kazne za vozače to sprečiti - reći će nam Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.
((DOKAD DECA DA GINU?))​