Jutro - Ponedeljak, 12. april - Od danas rade tržni centri. Kako će biti nadgledan njihov rad i poštovanje epidemioloških mera?

U najnovijem izdanju emisije, gledaćete:

.

1. U FOKUSU

Svaki treći pacijent posle kovida ima neurološke poremećaje, pokazala je jedna američka studija. Da li nas to upućuje na zaključak da bi talas psihijatrijskih pacijenata mogao da se očekuje kao posledica pandemije,proveravamo u nastavku.

((PSIHIJATRIJSKI POREMEĆAJI POSLE KORONE))

2. ČOVEČE NE LJUTI SE

Nikad nije na odmet poslušati savete i napraviti zdrav obrok koji će ojačati vaš imunitet. Korona virus ali i ove nagle promene vremena su trenutno najveći neprijatelji našem zdravlju. Zato sa gastroenterologom Vojislavom Perišićem i nutricioistkinjom Brankom Mirković pravimo jednu vitaminsku bombu u studiju Prve.

((VITAMINSKA BOMBA ZA IMUNITET))

3. UŽIVO SA ZLATIBORA

Kakva je situacija ovog jutra na Zlatiboru, rećiće nam direktora Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, koji će se uživo uključiti u naš program!

((PLANINSKA ATMOSFERA U JUTRU))

4. PRELISTAVANJE ŠTAMPE

Kakve to dokaze ima UEFA? Koje su dve utakmice u srpskom prvenstvu bile nameštene? Ko to na Dalekom istoku prati srpski fudbal i kladi se u velike sume? O tome ali i ostalim važnim temama govore Goran Svilar i Milan Ćulibrk

((inspektori rade))

5.SPORT

6. TEMA JUTRA

Predstavnici više udruženja i meštani iz doline Jadra održali su protest ispred sedišta kompanije Rio Tinto na kojem su pokazali „crveni karton“ ovoj kompaniji i poručili da ne žele da radi u Srbiji. Tim povodm, gost jutra je Vesna Prodanović, generalna direktorka kompanije Rio Tinto.

((SPREMA LI SE EKOLOŠKA KATASTROFA?))

7. AKTUELNO

Uskoro ćemo imati sopstvene testove za Kovid-19 i nećemo zavisiti od drugih. Ko su učesnici istraživačkog programa Fonda za nauku? Kada očekuju prve rezultate pitamo profesorku Medicinskog fakulteta Tatjanu Ćirić Veličković i državnu sekretarku uMinistarstvu prosvete Marijanu Dukić Milatović.

((imamo znanje))

8. SAHRANA PRINCA FILIPA

Bakingemska palata je objavila da će sahrana princa Filipa, vojvode od Edinburga, biti 17. aprila u dvorcu Vindzor. Uživo iz Londona uključiće nam se novinarka Anđela Milivojević.

((UZ POŠTOVANJE MERA, U KRUGU PORODCE))

9. DIJABETES

Jesmo li postali neosetljivi? Zašto dečaku kome je pao šećer u prodavnici nisu dali čokoladnu bananicu? Da li je neznanje opravdanje pitamo dečakovu majku, sociologa Aleksandru Marković i endokrinologa dr Đura Macutu.

(( budimo ljudi))

10. OBIČNA NEOBIČNA MESTA

Kao i svakog ponedeljka, Bratislav Ilić nas vodi na obično neobično mesto! Na kome će danas probati još neobičiniji napitak...

((DA LI JE NEKO ZA SOK?))

11. SVI PRIČAJU O...

Od danas rade tržni centri. Kako će biti nadgledan njihov rad i poštovanje epidemioloških mera? O tome ovog jutra govori pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac.

((kafići u TC zatvoreni))

12. ZABAVA

Jutro završavamo uz pesmu! Uživo u studiju pričamo i pevamo sa Branislavom Banetom Mojićevićem!

((PESMA ZA KRAJ))​