Jutro - Utorak, 16. mart - Treba li tinejdžerima prepustiti da sami odluče da li su muško, žensko ili međupol?

U novom Jutru gledaćete:

Jutro na Prvoj, foto: Promo Prva TV
Jutro na Prvoj, foto: Promo Prva TV
.

1. U FOKUSU
Pravoslavni vernici započeli su veliki i najstrožiji post. Šta sve on podrazumeva, reći će nam verski analitičar Draško Đenović.
((HRANA NA VODI, BEZ GREŠNIH MISLI))

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Komunalna policija nema predaha. Nema dana da ne pronađe otvoreni ugostiteljski objekat posle radnog vremena, ali i kažnjava njihove vlasnike i prisutne osobe. Gost jutra Ivan Divac.
((DORĆOLCI NE HAJU))

3. ZAKLJUČAVANJE ITALIJE I AUSTRIJE
Jesu li evropske zemlje sa više stanovnika u većem problemu od zaražavanja korona virusom? Brine li Italijane dugotrajno zatvaranje, a kako popuštanje mera vide Austrijanci, saznaćemo od Tatijane Đorđević Simić i Kenana Drlja.
((ČEKAJUĆI MASOVNO VAKCINISANJE))

4. PRELISTAVANJE
O najaktuelnijim temama iz dnevne štampe razgovaramo sa novinarima Milanom Grujićem i Darkom Jevtićem.
((U KRUPNOM PLANU))

5. TEMA JUTRA
Hoće li građani sa kovid pasošem lakše prelaziti granicu? Da li je to samo jedan papir koji atakuje na ljudska prava? Zašto je zaraženi od Kovid-a 19 opasniji od zaraženog od SIDE? Gošća jutra ministarka Tatjana Matić.
((NEGATIVAN PCR TEST VAŽI))

6. KO JE U PRAVU
Treba li tinejdžerima prepustiti da sami odluče da li su muško, žensko ili međupol, kako će to pisati u novom udžbeniku za osmi razred? To ćemo pitati vas, poštovani gledaoci, i naše goste - Jovanku Todorović iz organizacije "Geten" i Milicu Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici.
((RAVNOPRAVNOST ILI LGBT IDEOLOGIJA))

7. SVI PRIČAJU O...
Hoće li slučaj iz Kraljeva inicirati promenu Krivičnog zakonika? Da li je samoodbrana moguća samo ukoliko napadač prođe sa ogrebotinama? Gost Jutra Hranislav Dimitrijević.
((LOPOVI NAPLAĆUJU DUPLO))

8. ZABAVA
Sve o najnovijoj pesmi i tome šta ga je navelo da donekle promeni muzički izražaj, sa nama i vama podeliće kantautor Boris Novković.
((PUN MJESEC, TI I JA))

9. ZABAVA
Sevdalinke za ceo svet! A kad, kako, za koliko, i sa kime - reći će nam Božo Vrećo.
((KONCERT ZA CEO SVET))​